Ungaria: transporturile la …pamant !

Ungaria: transporturile la …pamant !

0 104

Traficul feroviar din estul Ungariei este perturbat duminica de lansarea unei greve pe termen nelimitat a angajatilor feroviari, in timp ce aeroportul international de la Budapesta este afectat de a cincea zi de greva, potrivit autoritatilor din domeniu, citate de AFP.
Greva salariatilor societatii publice a cailor ferate MAV, lansata intr-o prima perioada in estul tarii, urmeaza sa fie extinsa la sfarsitul dupa-amiezei in intreaga tara, a anuntat presedintele sindicatului independent (VDSzSz), Istvan Gasko
Miscarea grevista, intermitenta din luna februarie pentru a obtine cresteri salariale si prime dupa privatizarea partiala a societatii, a paralizat traficul in orasul Szeged /est/, in conditiile in care numai jumatate din trenuri au circulat, precum si in Miskolc /nord-est/ potrivit purtatorului de cuvant al MAV, Imre Kavalecz.
Sindicatul VDSzSz solicita o prima exceptionala de 250.000 de forinti /929 euro/ pentru fiecare angajat dupa beneficiul de 10,5 miliarde de forinti, in opinia sa, provenit din vanzarea sectorului cargouri al intreprinderii, la inceputul anului. MAV apreciaza drept ”nerealista” cererea.
La Budapesta, aeroportul international se confrunta duminica cu a cincea zi de perturbari din cauza grevei pe termen nelimitat a angajatilor celor doua principale sindicate. Cu toate acestea, conducerea Budapest Airport (BA) si sindicatele s-au reunit pentru prima data in cursul diminetii pentru a discuta o solutie, potrivit purtatorului de cuvant al societatii BA, Domokos Szollar. Reuniunea are loc ”la initiativa Budapest Airport”, a precizat Szollar pentru AFP. Pana acum, conducerea a cerut intotdeauna reluarea lucrului de catre grevisti drept conditie prealabila oricaror negocieri.
Circa zece zboruri ale companiei ungare Malev spre Europa de Est au ramas anulate duminica, asa cum s-a anuntat anterior.
France Presse aminteste ca angajatii aeroportului, inclusiv din serviciile de securitate si personalul insarcinat cu alimentarea cu kerosen a avioanelor, au declansat greva privind un diferend legat de conditiile de munca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.