UNGARIA-ROMANIA, FARA SPECTATORI !!

UNGARIA-ROMANIA, FARA SPECTATORI !!

0 95
Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancÅ£ioneze federaÅ£ia ungară, după manifestările de rasism ÅŸi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria – România, din preliminariile CM 2014, programată pe 22 martie, se va juca fără spectatori.
De asemenea, federaţia de la Budapesta (MLSZ) a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni, informează Mediafax. Comisia de Disciplină a FIFA a decis si sancţionarea federaţiei bulgare (BFU), după ce la meciul cu Danemarca, din 12 octombrie, jucătorul danezilor, Patrick Mtiliga, a fost victima injuriilor rasiste din partea fanilor bulgari.
Partida Bulgaria – Malta, din preliminariile CM-2014, programată pe 22 martie, se va juca tot fără spectatori.
BFU a fost amendată de FIFA cu 35.000 de franci elveÅ£ieni. „MLZS ÅŸi BFU au fost avertizate în privinÅ£a comportamentului pe viitor, iar dacă astfel de incidente vor mai avea loc, Comisia de Disciplină a FIFA nu va avea altă soluÅ£ie decât să impună sancÅ£iuni mai dure, putând merge până la pierderea unui meci, retragerea de puncte sau descalificarea dintr-o competiÅ£ie“, a notat FIFA pe site-ul oficial.
FederaÅ£ia Ungară de fotbal a anunÅ£at că va face recurs la decizia FIFA. „Este o decizie severă ÅŸi injustă ca echipa naÅ£ională să fie sancÅ£ionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaÅ£ional din cauza unui incident produs la o partidă amicală“, se arată într-un comunicat al MLZS.
FRF pare bucuroasă de decizia FIFA ÅŸi a solicitat „lămuriri referitoare la aspectele organizatorice care derivă din hotărârea menÅ£ionată mai sus“. În comunicatul postat ieri pe frf.ro se mai arată următoarele: „DirecÅ£ia CompetiÅ£ii a FIFA ne-a răspuns în cursul dimineÅ£ii de azi, 9 ianuarie, că nu ni se vor putea comunica amănunte de ordin organizatoric decât în momentul în care decizia în acest caz va fi definitivă.
FederaÅ£ia Ungară are dreptul să depună apel, care ar urma să fie judecat de Comisia de Apel a FIFA. De abia după ce acest ultim for disciplinar al organismului fotbalistic mondial va anunÅ£a hotărârea definitivă, FIFA va informa neîntârziat FederaÅ£iile în cauză cu referire la dispoziÅ£iile organizatorice legate de jocul Ungaria – România.
"Este de la sine înÅ£eles că, imediat după ce vom fi înÅŸtiinÅ£aÅ£i cu privire la decizia definitivă ÅŸi la consecinÅ£ele acesteia, vom informa, la rându-ne, opinia publică din Å£ara noastră, inclusiv în ceea ce priveÅŸte măsurile organizatorice care se vor impune“.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.