Ungaria proteste impotriva violentelor comise de rromi

Ungaria proteste impotriva violentelor comise de rromi

0 105

Ungaria proteste impotriva violentelor comise de rromi Peste 3.000 de persoane au participat la sfarsitul saptamanii trecute la un mars cu torte la Kiskunlachaza, localitate situata la aproximativ 45 km sud de Budapesta, in semn de protest fata de uciderea unei fete de 14 ani in urma cu o saptamana, informeaza MTI.
Primarul orasului Jozsef Repas s-a adresat multimii adunate, criticand scaderea sigurantei publice in localitate. Desi autorul sau autorii crimei nu au fost identificati, primarul Jozsef Repas a declarat: “Kiskunlachaza s-a saturat de violentele comise de rromi!”. El a adaugat ca politia a fost adesea etichetata drept “rasista” atunci cand a incercat sa actioneze.
La mars au participat localnici precum si persoane din localitati apropiate. Un contingent de 200-300 de persoane din cadrul gruparii paramilitare de extrema dreapta Garda ungara a participat la mars, precum si un grup cunoscut sub numele de Goy Motorcyclists.
Politia locala continua investigatiile in legatura cu crima si refuza sa dea publicitatii detalii privind noi dovezi pentru a nu influenta ancheta, noteaza MTI.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.