Ungaria nu mai revendică Ardealul, îl cumpără

Ungaria nu mai revendică Ardealul, îl cumpără

3 436

O situație nemaivăzută în analele diplomației europene dinainte de epoca Titulescu s-a întâmplat ieri la Tîrgu Mureș. Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto  iar a venit ca simplu cetățean european, precum Victor Orban,  și a ținut un discurs îmbărbătător maghiarilor adunați în recentul cucerit oraș de către UDMR. S-a referit în special la mersul planului strategic unguresc de cumpărare a Ardealului prin achiziția a cât mai multe terenuri agricole deocamdată.
Ministrul ungar susține că „Din totalul investițiilor de 47 de miliarde de forinți, circa 112 milioane de euro, Ungaria a sprijinit cu 20 de miliarde de forinți, circa  56 milioane de euro, deci 50% din investiții (care și acelea sunt ungurești n.n.) pentru ca fermierii de aici să își valorifice produsele aici și ulterior după prelucrare să ajungă pe piețele externe.
Pentru că operațiunea a avut succes se va suplimenta ajutorul Ungariei cu 6,5 miliarde de forinți, deci 18 milioane de euro pentru investitorii agricoli și industria alimentară”
.
Ministrul de Externe ungar își manifestă în continuare satisfacția pentru bunul mers al programului:
„În cei 5 ani de când am avut acest program de dezvoltare economică în Ardeal, 6045 de proiecte au fost sprijinite financiar (tot cu 50% din cuantumul investiției n.n.) și au adus  investiții de 135 de miliarde de forinți, deci cam 330 de milioane de euro”.
Programul de dezvoltare economică din Ardeal crează locuri de muncă aici, se plătesc taxe și impozite statului român, dar consolidează și comunitatea maghiară de aici,, spune ministrul ungar. Ceea ce este de reținut este că ministrul nu a defalcat în discurs sumele investite pentru cumpărarea de terenuri agricole și cele pentru procesarea produselor agricole.

Ungaria cumpără terenul agricol al Ardealului pe bucăți
Din informațiile noastre peste 80% din sumele investite de Ungaria și investitorii unguri vizează cumpărarea de terenuri, deci cam în valoare de 264 de milioane de euro, raportat la investițiile pe 5 ani, la un preț modic per hectar.
Locurile de muncă pe de altă parte sunt create în covârșitoarea majoritate pentru maghiari, neținându-se cont de legislația românească a nediscriminării. Iar faptul că oficialul maghiar încearcă să scuze investițiile Ungariei în Ardeal prin truismul contribuției acestor investiții la sistemul de impozite și taxe al României naște bănuiala legitimă că are de ascuns ceva în legătură cu aceste investiții, pe care tot domnia sa le consideră consolidante pentru comunitatea maghiară din Ardeal.
Păi, ori e activitate pur economică, ori este strategie de stat pentru consolidarea unei minorități într-un stat vecin!
Orice ar fi inconștiența guvernanților români nu este depășită decât de inconștiența celor palestinieni din anii 30-50 ai secolului trecut, care au vândut pământul Palestinei investitorilor evrei, iar după aceea s-au trezit că nu mai au unde sălășui, nu mai au țară și au trecut la atacuri teroriste pentru recâștigarea ei.
Așa dorim și noi românii să ajungem în Ardeal?

Libiu Mateescu

COMENTARII

    • @Anonim,
      Nu pricepi? Există și o definiție pentru cei ce știu a citi dar nu înțeleg ce-au citit. Au ajuns, sărăcuții, la un remarcabil 44% din „absolvenții” sistemului de învățământ din Rrrumânistan. Și acum votează cu pesedeaua,

  1. Și care-i problema? În Banat au cumpărat macaronarii iar în sud maimuțele musulmane.

    Rrrumânașii sunt doar mândri și dau banii la bugetari și pensionarii speciali, adică exact la cei ce-au distrus țara asta și au făcut aceste achiziții posibile!!! Merită rrrumânașii, mândri că sunt români, o astfel de țară? Ăia mândri că au distrus și furat o întreagă economie, o economie fără datorii? Ăia care s-ai răsculat împotriva comunismului dar au votat comuniști și securiști!? Și acum votează morți și penali!?

    CHIAR, UNGURII DAU PENSII SPECIALE??? AU 1,5 MILIOANE DE BUGETARI? AU 1698 de generali? Și atunci de ce ar fi mai bun Bucureștiul decât Budapesta!?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.