Ungaria, Mare in insigne!!!

Ungaria, Mare in insigne!!!

0 635

O fi cultura germana a berii cea care il impiedica pe Klaus Iohannis sa vina la degustari unguresti de Tokai la Tusnad; cert este ca actualul prezident nu pare sa nutreasca aceleasi apropieri etilice de ungurii lui Orban. Frustrat si nevoit sa vorbeasca singur la Universitatea de vara despre relatiile de buna vecinatate cu Romanika, Viktor s-a intors la el in tara si s-a razbunat

La Universitatea de vara de la Baile Tusnad, Viktor Orban, premierul Ungariei, a luat Romanika de urechi. Intr-una din cuvanturile cu iz academic debitate la Tusvanyos, flancat de Lazslo Tokes, Orban a reprosat politicienilor romani ca nu mai sunt la fel de pretini si iubitori de Ungarie cam erau pana in 2012. Viktor, celalalt blestem al Romaikai dupa Ponta, regreta, pesemne, vremurile cand depana proiecte de amicitie si romanism alaturi de Traian Basescu.
Desi banuit ca venea la Tusnad sa-i explice lui Orban cum se bea palinka, Basescu facea, prin prezenta lui pisichera si aparent ingaduitoare cu poftele maghiare aduse la tratament in Tusnad, sa li se para ungurilor ca sunt la ei acasa cand se dau universitari estivali. Dupa care plecau fericiti acasa, iar romanii si ungurii isi releau sentimentele de falsa amicitie de frontiera si ne prefaceam toti ca suntem sogori.

O fi cultura germana a berii cea care il impiedica pe Klaus Iohannis sa vina la degustari unguresti de Tokai la Tusnad; cert este ca actualul prezident nu pare sa nutreasca aceleasi apropieri etilice de ungurii lui Orban. Frustrat si nevoit sa vorbeasca singur la Universitatea de vara despre relatiile de buna vecinatate cu Romanika, Viktor s-a intors la el in tara si s-a razbunat. viktor orban

Dupa urecheala oficiala, a postat pe contul personal de Facebook – unde au invatat sa comunice politicienii de toate natiile si toanele – un set de simboluri ale Ungariei Mari, in forma de insigne.
Ungurele si-a dat arama pe fata si insigna pe piept, suparat, asa cum s-a si tanguit la Tusnad, ca Unguria n-ar fi fost jignita mai copios decat din 2012 incoace de catre politicienii romani.

Nu stiu cu ce masoara Viktor Organ jignirile, dar o privire sumara iti spune ca realitatea e mai curand pe dos. Nu-i bai. Partea buna e ca ungurii, suparati ca vecinii romani tot nu vor sa le dea Ardealul inapoi, nu mai bat acum moneda pe asta. Bat doar insigne.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.