Unde va fi resedinta Regiunii Centru? Nita cel mic si Klaus cel...

Unde va fi resedinta Regiunii Centru?
Nita cel mic si Klaus cel Mare

0 100
Tacerea in jurul regionalizarii incepe incet-incet sa se destrame. Dupa ce megaplanurile de reimpartire teritoriala a Romaniei concoctate la Bucuresti de vicepremierul Liviu Dragnea au fost tinute pana acum la obroc, pare o veste buna. In realitate, nu e deloc. Faptul ca o dara firava de lumina a patruns in bezna reconfigurarii hartii patriei nu ajuta cu nimic la limpezirea situatiei, iar comentariile anemice pe tema asta nu tin loc de explicatii pertinente din partea guvernantilor. La Brasov, cel putin, reactia politica la secretomania si clandestinitatea in care se deruleaza procesul este sub baremul care ii autorizeaza pe protestatari sa primeasca lamuriri.
Prima geana de lumina s-a intrevazut odata cu deconspirarea planurilor liberale de a asigura Sibiului rolul de capitala a Regiunii Centru, dupa ce primarul sibian Klaus Iohannis a trecut la liberali. Daca n-a putut omul fi premier, macar sa ajunga guvernator, si-or fi spus penelistii cand i-au vizat neamtului carnetul de partid.  Cat de liberala este aceasta manevra nu e deloc limpede, cata vreme starostele PNL de Brasov, Aristotel Cancescu, pe care contau atat de mult inainte de castigarea alegerilor, este tinut de catre guvernanti departe de beneficiile puterii. Nu tu bani de aeroport, nu tu fonduri pentru spitale, buget redus cu 20 de procente fata de cel pe care il aloca Brasovului guvernarea pedelista ostila. Cancescu pare sa nu fi fost luat in calcul nici pentru postul de guvernator de la Brasov al Regiunii Centru. Sa se fi racit intr-atat relatiile sefului CJ Brasov cu conducerea de la centru?
Primarul Brasovului se declara saptamana trecuta dispus sa treaca la PNL, pe model Iohannis,  daca asta este conditia pentru ca urbea pe care o reprezinta sa conteze in desemnarea capitalei de regiune. Ironia declaratiei nu ascunde insa bine usoara panica fata de confuzia intretinuta de Guvern in teritorii, pentru ca Dragnea & staff sa-si faca mendrele regionalizarii peste capul si parerile din judete. E buna si o replica in cheie ironica, dar nu ajunge pentru a compensa refuzul guvernantilor de a-si dezvalui intentiile.
Daca Scripcaru a raspuns in zeflemea, Constantin Nita a dat cu umorile in gardul regionalizarii. Pesedistul sef de la Brasov n-a gasit nimic mai bun decat sa-l ia la poceala virtuala pe blog pe Klaus Iohannis, intr-o reglare de conturi care nu va aduce nici un plus Brasovului in competitia pentru capitala regiunii. Dupa ce a tacut chitic si precaut luni de zile, Nita a fost rapus de un puseu polemic, doar ca omu n-are simtul dimensiunilor si a ratat miza intrecerii. Fostul mustacios ataca la persoana, nu la regiune, iar Iohannis l-a si taxat pentru manevra minuscula si mitocana. Klaus cel Mare a spus despre Nita cel mic ca nu asa isi inchipuia competitia cu Brasovul.
Neamtul are dreptate. Trebuie neaparat sa trecem de la badaranie fara nerv si stil, ironie sau protest fara vlaga la intocmirea unui dosar beton de candidat al Brasovului. L-au inceput universitarii, trebuie sa-l completeze in continuare politicienii, dupa ce vor renunta la umor si flecareala in spatiul virtual.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.