Unde sunt socialistii romani?

Unde sunt socialistii romani?

0 194

In aceasta perioada, Romania trece prin vremuri pline de convulsii si instabilitate sociala, istorica, dar mai ales, economica si chiar teritoriala. Intreaga natiune se afla intr-o stare de degradare morala si fiziologica comparabila cu situatia din primii ani de dupa cel de al II-lea razboi mondial…si toate acestea in numele DEMOCRATIEI.


?


Cum am ajuns aici?


Foarte simplu! Am tacut si am tolerat…ba ne-am si mandrit cu toleranta proverbiala a poporului roman. Am stat deoparte si am privit? cum prin diverse tertipuri speculative, promotorii asa zisei democratii din Romania ne-au obligat sa acceptam, constient sau nu, ca forma determinanta, tara conceptului, identificata, chiar de Aristotel – DEMAGOGIA. Chiar daca acest concept a fost definit acum mai mult de trei mii de ani, el se regaseste intr-o forma extrem de actuala in realitatea politica romanesca.


Speculand? lipsa de experienta si inocenta politica a romanului, grupuri de interese obscure si fara scrupule au reusit cu maxima viteza si cu o grosolanie comportamentala nemaiantalnita in nici o tara civilizata din Europa, sa se infiltreze in toate functiile decizionale si legislative determinand distrugerea intregii infrastructuri economice a Romaniei. Jefuita an de an, fara scrupul si maxima eficienta Romania a fost transformata intr-o tara dependenta, indatorata, in pragul divizarii cu roman transformat intr-un popor umilit, ingenunchiat si dezorientat.


Agresiunea la care au fost supusa Romania a atins, in prezent, cote inacceptabile pentru o civilizatie a secolului XXI. Comportamentul politic al reprezentantilor partidelor care promoveaza liberalismul, democratia conservatoare dar si baleajul politic de la stanga la dreapta si invers, a reusit performanta sa impuna o stare de fapt care poate fi comparata cu agrasivitatea abuzului si bunului plac, intalnita doar in evul mediu.


Intr-o larga sarabanda a tupeului, obrazniciei, abuzului si prostitutiei politice, smecheri de maidan, combinati cu aventurieri si aventuriere fara scrupule au ajuns sa-si umple buzunarele cu zeci si sute de milioane de dolari si euro, folosindu-se de credulitatea infantila a poporului roman, transformat intr-o masa amorfa de telespectatori.


Marea eroare pe care am facut-o a fost ca ne-am lasat angrenati in asa zisul joc al democratiei, inghitind pe nemestecate toate regulile mincinoase pe care ni le-au transmis acesti “guru” ai manipularii mass-media.??


Am fost redusi la tacere! Pana si muncitorii, in loc sa-si apere fabricile si uzinele, ai caror proprietari erau, au fost manipulati sa se bata pentru nemunca si salarii compensatorii.


Cu marile scandaluri? mediatice de coruptie cu palinca si carnati, guvernantii ne distrag atentia, zilele acestea, de la adevaratele probleme ale natiunii,? cum sunt:


regionalizarea si divizarea tarii, la bunul plac al UDMR-ului.


jefuirea rezervelor financiare ale populatiei prin devalorizarea acentuata a euro si dolarului, pe fondul cresterii necontrolate a preturilor la produsele vitale, acum in prag de iarna.


?


Acum ne este furat si viitorul


Zi de zi, acesti aventurieri care se numesc guvernanti, alesi locali si politicieni, angajeaza credite peste credite in numele nostru si al viitorului nostru de pe urma carora se imbogatesc ei si papusarii din spatele lor.


Saptamana trecuta a fost dat publicitatii Raportul bancii nationale a Romaniei privind cresterea datoriei externe pe termen mediu si lung, cu peste 4,8 miliarde de Euro, doar in primele 8 luni ale anului 2007.


Milioanelor de romani tacuti si nestiutori le revine, de fapt, obligatia de a achita nota de plata in urmatorii zeci de ani, pentru singura vina ca au fost toleranti si inocenti in nestiinta lor.


Protectia sociala e aproape inexistenta. Singura gaselnita pe care s-au gandit banditii astia, cu gulere albe, s-o impuna cu forta, muncitorilor cu varste sub 35 de ani, este –? obligativitatea pensiilor private.


Aceasta actiune poate fi definita astfel: o haita organizata de smecheri, cu interese in oligarhia financiar-bancara transnationala, pun in aplicare, in mod abuziv si agresiv, prin marionetele lor politice din Romania, o formula de estorcare financiara a milioane de munitori romani, care, in baza unei efemere promisiuni de plata unei pensii, ce va intra in vigoare, cel mai devreme, peste 30 de ani, vor deveni sclavi cotizanti. Am spus – efemera speranta de pensie – deoarece aceasta procedura a mai fost aplicata si in America anilor 50? mentionam cazul spectaculos al lui Jimmy Hoffa, dar si in Europa, soldandu-se cu mari crah-uri financiare. In realitate, banditismul financiar transnational isi implementeaza, in mod agresiv, un sistem de alimentare cu miliarde de euro, pentru cateva fonduri speculative, fara a da nimic in schimb, decat iluzii si promisiuni desarte pentru niste muncitori dintr-o tara unde lupii pazesc oile, iar talharii si asasinii sunt angajati in politie.


?


Ce fac socialistii?


Problemele prezentate mai sus sunt actuale si se petrec acum. Putinii muncitori romani, impreuna cu restul poporului care moare de foame si nu-si gaseste un loc de munca, are nevoie, mai mult ca oricand, de o forma de mainifestare si de implicare politica, in primul rand, pentru a supravietui. Singura doctrina reala si fiabila pentru a putea incetini si eventual a opri degradarea si dilutia natiunii romane in acest moment, nu poate fi decat o doctrina de stanga, socialista.


Socialistii romani ar trebui sa se manifeste in mod unitar, la nivelul intregii tari, pe baza unor programe coerente, a unor strategii si actiuni politico- social – economice bine planificate.


In realitate, socialismul si activitatea partidelor socialiste din Romania sunt ca si inexistente. Sunt divizati si, ca la celelalte partide, si in randurile lor primeaza veleitarismul personal. Sunt contaminati, in saracia lor, de boala sefiei, atat de specifica neamului.


Au avut, in anii trecuti, tentative de unire. Rezultanta: o blocare aproape totala a activitatii, pe fondul discutiilor sterile care au durat luni de zile pentru impartirea functiilor.


Finalul: au ajuns aproape in situatia de a fi dizolvati, prin tribunale, in procese interminabile, cu tot felul de parveniti, alde Dinu Paturica, aparuti de prin toate fundaturile tarii, cu haine negre din piele, pana in pamant, „descalecati” din jeepuri stralucitoare cu numere de leasing, si cu o singura mare dorinta: sa acceada in Parlament, sa ajunga si ei la cascaval. E o imagine aproape sinistra, dar aceasta este realitatea.


In viitorul, nu foarte indepartat, singura sansa ca Romania si natiunea romana sa supravietuiasca si sa nu cada in haos si distrugere, dupa ce acesti asasini economico-financiari, isi vor termina opera de devalizare si de indatorare pe urmatorii 50 de ani, este ca societatea sa accepte o doctrina si o oferta programatica de stanga, autentica.


In final:


Voi parafraza un mare filozof si scriitor socialist, de la jumatatea secolului XX, Andre Malreaux: In secolul XXI,? Romania va fi socialista sau nu va mai fi deloc.


?


Mihai Barbuliceanu?


???????????????????????????????????????????????????????????????????


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.