Unde sunt promisele parcari subterane?

Unde sunt promisele parcari subterane?

0 75

Nu de mult, se dadea ca sigura constructia unor parcari subterane in centrul vechi al orasului, care sa rezolve cat de cat situatia inadmisibila a spatiilor de parcare din zona. Totul a ramas la faza de proiect, aprobat, licitat, anulat, aprobat, bulibasit, disparut, in detrimentul cetatenilor ai caror nervi sunt pusi la incercare. Pe zi ce trece, parcarea in centrul vechi al orasului devine o adevarata aventura. Se intampla sa te invarti in jurul Parcului Titulescu de cate 4-5 ori in speranta ca cineva pleaca exact cand treci prin zona. Uneori n-ai o asemenea bafta, astfel incat parcarea poate dura si cate 40 de minute (am patit-o, nu vorbesc din auzite!). Pe langa numarul insuficient de locuri, mai sunt si alte probleme ce ne pun nervii pe moate. Desi pe tablite scrie ca parcarea necorespunzatoare atrage sanctiuni, sunt indivizi care isi parcheaza masinile astfel incat ocupa doua locuri. Cand se intampla datorita copacilor, stalpilor de iluminat si altor obstacole, sa se parcheze la limita din stanga sau dreapta a maracajului aferent unui loc e o chestie. Dar cand cineva se aseaza “calare” pe dunga dintre doua locuri de parcare, de ce nu se iau masuri? Acest mod ingenios de a ocupa doua locuri este frecvent intalnit pe partea dinspre str. Nicolae Iorga a parcarii de la Parc. Cel putin 7-8 locuri sunt ocupate aiurea.
O alta problema este taxarea.Daca se intampla, dar in ultima vreme in zonele cu automate de parcare nu se intampla, sa fie prin preajma un baiat care vinde bilete de parcare, platesti 4 lei pe zi. Daca nu, te duci la automatele care s-au smecherit: bagi monede cu nemiluita si cat bagi, atatea ore primesti pe bon. Ar trebui sa umbli cu sacul de maruntis, daca, Doamne fereste, chiar trebuie sa lasi masina in parcare pentru mai multe ore. Situatia este delicata. Nu-l poti pedepsi pe acela care pune 30 de banuti si il uita Dumnezeu pe cine stie unde, cand, practic, a platit pentru cateva minute. Oricand se poate invoca lipsa monedelor, reala. Si nici sa abuzezi de vanzatoarele tafnoase din zona, pentru a le forta sa iti dea monede nu este o solutie. In acelasi timp, cel care doreste sa fie corect este prejudiciat, luandu-i-se pentru cateva ore mult mai mult decat costa un talon de 1 zi. De ce? Pana cand?
In situatia data, parcarile alea promise, organizate, supravegheaate, cu cartela, in baza careia sa achiti exact contravaloarea sederii ar fi benefica: nimeni nu ar mai zabovi fara motiv intemeiat, parcarile s-ar face civilizat si ar fi mai multe locuri.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.