Unde sunt autoevaluarile scolilor ?

Unde sunt autoevaluarile scolilor ?

0 118

Daca nu ati fost informati inca, trebuie sa stiti ca scolile din invatamantul nostru preuniversitar sunt obligate sa efectueze o autoevaluare interna. Pentru anul scolar 2006 – 2007 aceasta trebuia facuta pana in 10 octombrie si predata pana pe 15 octombrie anul curent. In functie de rezultate, ele vor fi apreciate prin calificative « colorate ». Astfel, albastru inseamna calitate, chiar excelenta, rosul semnaleaza faptul ca scoala are deficiente grave la anumite capitole sau chiar nu indeplineste conditiile calitative minime de functionare. Verdele este asociat cu nivel optim, pentru bine se acorda portocaliu, iar galbenul corespunde unui calificativ de satisfacator, scoala indeplinind doar standardele de functionare. „Membrii comisiei pot alege ca pentru fiecare indicator sa existe si un fel de calificativ, cum ar fi excelent, foarte bine, bine, satisfaca tor, nesatisfacator sau cu stegulete albastre, galbene, rosii”, a declarat Serban Iosifescu, presedintele ARA CIP.
Acestea urmeaza sa fie postate pe internet si vor fi date si inspectoratelor scolare, unde vor exista rapoarte complete ale tuturor unitatilor subordonate.
„Parintii vor sti, astfel, daca scoala are profesori buni de limbi straine, cum sta cu dotarea sau daca scoala este securizata si isi pot lasa copilul fara grija”, mai spune Iosifescu.
Pana una alta, comisiile nu s-au alcatuit inca, iar rapoartele lipsesc cu desavarsire. Asteptam cu interes si nerabdare primele evaluari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.