Unde arunca firmele de salubritate gunoiul din judet?

Unde arunca firmele de salubritate gunoiul din judet?

0 493

Este intrebarea la care vrea sa primeasca raspuns conducerea judetului, dupa ce a descoperit ca doar o parte din resturi ajunge la depozitele de gunoi conforme. Daca primarii obisnuiesc sa respecte doar partial legea, Dumbravita si la Soars nici macar nu au contracte cu firme de salubritate

Este intrebarea la care vrea sa primeasca raspuns conducerea judetului, dupa ce a descoperit ca doar o parte din resturi ajunge la depozitele de gunoi conforme. Daca primarii obisnuiesc sa respecte doar partial legea, Dumbravita si la Soars nici macar nu au contracte cu firme de salubritate.
Potrivit legii, autoritatile publice locale au obligatia de a asigura serviciul de colectare a deseurilor fie prin gestiune directa printr-un serviciu public fie prin incheierea unui contract cu un operator de salubrizare privat. La randul sau operatorul trebuie sa incheie un contract de depozitare a deseurilor cu un depozit conform. Sunt insa cazuri cand operatorii incheie aceste contracte doar pentru a obtine avizul de mediu si nu duc tot gunoiul la gropile conforme. Unele localitati duc la rampa doar cateva tone de gunoi desi au zeci de mii de locuitori. gunoaie2
Vicepresedinte Consiliului Judetean Adrian Gabor vrea sa se intalneasca cu toti primarii si cu reprezentatii firmelor de salubritate ca sa afle unde arunca gunoaiele.
In judetul Brasov exista 3 depozite ecologice la Brasov, Sibiu si Sighisoara dar si un depozit care va fi inchis la finele lui 2017 la Rupea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.