Una calda una rece pentru Cancescu – azi in instanta dupa ce...

Una calda una rece pentru Cancescu – azi in instanta dupa ce a invins definitiv ANI

0 519

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a invins definitiv ANI in instanta. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie și Justitie au anulat raportul prin care inspectorii Agenției Nationale de Integritate l-au declarat incompatibil pe Cancescu. Magisratii Curtii Supreme au susținut, practic, decizia Curții de Apel Brașov, din data de 18 aprilie 2014

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, inca departe de „servici”, asta ca sa-l citam, a invins definitiv ANI in instanta. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie și Justitie au anulat raportul prin care inspectorii Agenției Nationale de Integritate l-au declarat incompatibil pe Cancescu.

Magisratii Curtii Supreme au susținut, practic, decizia Curții de Apel Brașov, din data de 18 aprilie 2014, pe care inspectorii de integritate o contestasera. Prin urmare, cele doua instante au anulat raportul ANI, conform caruia Aristotel Cancescu s-a aflat in stare de incompatibilitate din data de 29 mai 2009 pentru ca a detinut simultan sefia Consiliului Judetean si calitatea de actionar la SC Apa Canal Sibiu.

Inspectorii de la Integritate considerasera atunci ca Aristotel Cancescu incalcase dispozitiile art. 87 din Legea nr. 161/2003 privind transparenta in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.ANI V

Sentinta judecatorilor de la instanta suprema este definitiva. Aristotel Cancescu a primit vestea acasa, unde se afla in arest la domiciliu in dosarul instrumentat de procurori DNA in care este judecat, din 17 decembrie 2014.

In aceasta speta, Cancescu este acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

In același dosar sunt judecați in stare de libertate fostul deputat conservator Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, alaturi de alți cinci funcționari CJ.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.