Un vis prea îndepărtat, curse aeriene spre China

Un vis prea îndepărtat, curse aeriene spre China

1 71

Cum era și de așteptat chinezii descind în forță pe toate meridianele și paralelele Pământului și nu ignoră nicio minoră relație de prietenie sau de colaborare, cum este cea dintre provincia Liaoning cu Consiliul Județean Brașov.
Relație care a început acum treizeci de ani printr-un acord de prietenie dintre cele două regiuni, pe vremea când China era doar un tigru de hârtie și nu dragonul planetar care este astăzi.
Este de apreciat tenacitatea și persistența chinezilor în dezvoltarea unor relații, care la prima vedere ar părea neimportante. Astfel, miercuri la sediul CJ Brașov a descins delegația chineză condusă de submandarinul care este vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Regiunii Liaoning, primită cu fast de submandarinii brașoveni, vicele Sterpu, subprefectul Izabella Ambrus (cum de mai este pe funcție, când udmr nu mai este la guvernare? n.r.), directori și manageri din Consiliu.
Brașovenii au propus chinezilor promovarea Aeroportului Brașov în regiunea lor în rândul operatorilor aerieni chinezi, prin deschiderea perspectivei pentru curse aeriene Brașov-Liaoning, în special pentru promovarea turismului brașovean, cel de plăcere sau cel de afaceri.

Chinezii interesați de producție, brașovenii de plimbări
Chinezii au fost interesați mai ales de parcurile industriale, unde ei sunt experți în producția industrială ieftină și de o calitate îndoielnică. Cică ar funcționa un asemenea parc prin Prahova, cu ce rezultate nu se știe exact.
Au mai propus și intensificarea colaborării culturale prin Institutul Confucius ce funcționează în strânsă relație cu Universitatea Transilvania Brașov, prin care chinezii absorb insidios toate informațiile industriale și științifice de care sunt capabili universitarii brașoveni și care îi interesează în vederea replicării rapide și eficiente. Aptitudine de care, se știe, românii nu sunt capabili.
Cert este că a fost reînnoită prietenia brașoveano-liaoningheză, materializată în trecut prin vizite, a se traduce excursii de documentare, ale mandarinilor și submandarinilor brașoveni la mandarinii și submandarinii chinezi.
Fără nicio finalitate din nefericire, decât doar relaxarea turistică a oficialilor județeni pe banii publici a brașovenilor. Aspect care a fost propus a se repeta și sub noua configurație a conducerii CJ Brașov. În acest context, vicele Sterpu a și cerut de urgență un planiglob pentru a localiza China, că a auzit el că ăia au un zid ca ăla de sub Tâmpa, renovat la ceas de seară de Căncescu cu firmele sale favorite în trecutul nu prea îndepărtat al Brașovului.
Și ar dori să-l viziteze fără să stea la coadă ca toți turiștii irelevanți, neînvestiți ca el cu oarece calități oficiale.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.