Un ultimatum expirat ?

Un ultimatum expirat ?

0 105

Toate televiziunile ne-au aratat un prim ministru Tariceanu sobru, distant, rece si ferm, siderat de celebrele de acum, expresii ale ministrului Blaga.


Tariceanu isi forta astfel propriul ministru la o explicatie si la un raspuns la ce se intampla in propria ograda ?– Ministerul de interne (cu demisiile celor doi, Marian Santion,? directorul general si? Gheorghe Manea, directorul general adjunct).


Cele doua demisii de la varful DGA, eveniment super “popularizat”, (asta ca sa stie tot romanul ce se intampla), actiunea mediatizarii extrem de profesional realizata, a subrezit la maxim pozitia ministrului Blaga.


Este clar ca nu se putea ajunge aici fara o sustinere din interiorul ministerului. Confirmarea acestui aspect ne-a fost redata generos de media care a prezentat un “activ” al ministerului, asezat la masa dezvaluirilor si confirmarilor si asta nu oricum, ci in prezenta unor delegati straini din Belgia si Olanda.


Dupa unele declaratii date sub acoperirea sintagmei “politicieni”, termenul acordat de premierul Calin Popescu Tariceanu ministrului de Interne Vasile Blaga (pentru a da un raspuns privind demisia sa), a expirat duminica trecuta. Acesta este si el “un anunt”, bine mediatizat, facut de catre un “politician” liderul PIN, Cozmin Gusa.
Acesta a precizat ca Tariceanu i-a cerut lui Blaga sa-si dea demisia pentru ca nu a semnat ordonanta de Guvern privind amanarea euroalegerilor, in caz contrar ministrul urmand sa fie revocat.


Tot din “tolba” plina de informatii “politice” ale presedintelui PIN, in timpul discutiei cu premierul, Blaga ar fi solicitat un termen pentru a da un raspuns, termen ?care insa a expirat de 48 de ore. “Tariceanu i-a cerut ministrului sa demisioneze pentru a nu il revoca” a declara Cosmin Gusa.


Pana aici, putem spune ca toate sunt “puncte” bune si frumoase, marcate de tabara PNL in tentativa de scoatere, om cu om (ministru cu ministru), a PD-ului de la guvernare.


Dar peste toate acestea se mai adauga si un mini avertisment, e adevarat, voalat si inteligent lansat tot de catre super informatul politician Cosmin Gusa, un fost si actual Agent 007, cu experienta din misiunile pe la conducerea mai multor partide romanesti.


Cosmin Gusa a declarat ca a facut un apel catre Blaga, cerandu-i sa nu continue „jocul lui Traian Basescu de a dezechilibra guvernarea Romaniei” si sa-si dea demisia. „Acesta este un gest de care Vasile Blaga este capabil. Il cunosc din campania electorala, ca si pe Traian Basescu. Am mai multa incredere in gesturile lui Blaga decat in cele ale lui Traian Basescu”, a punctat sPIN-ul Gusa.


Fara sa facem o traducere fidela a celor spuse, declaratia lui Gusa (si el om de la Cluj) suna astfel: vezi Vasile Blaga, ai destule dosare, ar fi timpul sa-ti reamintesti de ele si mai lasa-l dracu pe Basescu, “om la apa”, ca tot nu-l mai poate salva nimeni.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.