Un Stradivarius in concert la Brasov

Un Stradivarius in concert la Brasov

0 60

Orasul nostru va avea parte de un eveniment rar intalnit pe meleagurile brasovene. Locuitorii vor avea ocazia sa intalneasca si sa asculte cel mai valoros instrument din tara noastra. Este vorba de o vioara Stradivarius, veche de 300 de ani, asigurata la suma de 1,2 milioane de dolari.
Acest instrument se va plimba prin mai multe orase din tara, in cadrul unui turneu intitulat sugestiv „Stradivarius Encore” si sustinut de violonistul Alexandru Tomescu ?i pianistul Horia Mihail.
Cei doi vor ajunge in Brasov in data de 8 aprilie, iar concertul va avea loc la Cercul Militar, incepand cu ora 19.00.
Turneul are ca scop promovarea albumului cu acelasi nume care cuprinde mai multe piese ale unor compozitori celebri. Este vorba despre 16 piese compuse pentru pian si vioara ale lui: Ciprian Porumbescu, Fritz Kreisler, Jules Massenet, Pablo Sarasate, Dumitru Capoianu, George Enescu, Anton?n Dvo??k, Jean Sibelius, Serghei Rachmaninov, Modest Mussorgsky, Dmitri Sostakovici si Serghei Prokofiev.
Pianul B?sendorfer care a acompaniat vioara in timpul inregistrarilor a fost cumparat in luna ianuarie a acestui an de catre Ministerul Culturii si Cultelor la pretul de 70 000 de euro. Vioara a fost achiyitionata de statul roman de la familia Voicu, contra sumei de 70000 de franci elvetieni.
Turneul va continua in mai multe orase precum Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara, Braila, Brasov, Targu Mures, Bacau, Constanta, Craiova, Pitesti, Arad, Oradea si Satu-Mare, urmand sa se incheie cu un concert special sustinut la Ateneul Roman, in data de 28 mai.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.