Un start excelent în primărie – Centre de zi sau grădiniţe în...

Un start excelent în primărie – Centre de zi sau grădiniţe în punctele termice neutilizate ale Braşovului

Punctul termic de pe strada Dobrogei va deveni Centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Municipalitatea vrea să dea o altă destinaţie mai multor puncte termice, care nu mai sunt utilizate şi nici nu sunt incluse în strategia de termoficare a oraşului

Punctul termic de pe strada Dobrogei va deveni Centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii. Municipalitatea vrea să dea o altă destinaţie mai multor puncte termice, care nu mai sunt utilizate şi nici nu sunt incluse în strategia de termoficare a oraşului. S-ar putea transforma, în schimb, în centre de zi pentru părinţi şi copii sau în creşe şi grădiniţe.

Punctul termic de pe strada Dobrogei este acum în administrarea Serviciului Public Local de Termoficare, dar nu este inclus în strategia de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare a municipiului. Pentru studiul de fezabilitate în vederea preluării, în bugetul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov sunt alocaţi deja 50.000 de lei.
Noul centru va dispune de spaţii pentru derularea tuturor tipurilor de activităţi în beneficiul copiilor şi familiilor, inclusiv activităţi administrative, şi spaţii igienico-sanitare.

Vor fi organizate, de asemenea, cursuri de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor părinţilor privind sprijinirea şi educarea copilului, iar copiii aflaţi în situaţii de risc vor fi ajutaţi să se integreze în familie. Tot aici se vor desfăşura şi activităţi pentru copii cu părinţii plecaţi în străinătate.

Municipalitatea are în plan să mai înfiinţeze alte centre de acest tip şi în alte puncte termice neutilizate, in care pot funcţiona şi grădiniţe sau creşe, spune viceprimarul Costel Mihai.
Primul centru de zi pentru părinţi şi copii funcţionează din 2012, în cartierul Astra. De serviciile acestuia au beneficiat până acum 208 copii şi 180 de părinţi. Municipalitatea vrea să aibă la Braşov12 astfel de centre.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.