Un sibian confectioneaza globuri placate cu metale pretioase

Un sibian confectioneaza globuri placate cu metale pretioase

0 103


In atelierul mesterului Ion Tamaian din Selimbar (judetul Sibiu) se produc ornamente pretioase, pentru Bradul de Craciun. Globurile lui Tamaian sunt din sticla placata cu argint si platina iar decoratiunile sunt executate manual.


Forma globurilor este realizata de suflatori, dupa care artistul Tamaian aplica argintul si platina. Globurile de la Selimbar au un aspect deosebit, pretul unuia ajungand la 16 euro. Anul trecut, maestrul a placat globurile cu aur si le-a pictat manual.


Potrivit Rompres, Ion Tamaian a realizat numeroase lucrari decorative din sticla, una dintre ele aflandu-se in holul primariei sibiene – un candelabru imens din sticla, realizat manual. De asemenea, Tamaian a participat la expozitii de prestigiu in intreaga lume. Produsele firmei “Ion Art Glass”, cum se numeste firma sibianului sunt unicate sau serie mica si pot fi intalnite atat in galeriile de arta din tara, cat si in galeriile unor firme din Germania, Elvetia, Suedia, Norvegia, Franta si Statele Unite ale Americii

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.