Un sfert de secol de Stiinte Economice la Brasov

Un sfert de secol de Stiinte Economice la Brasov

0 767

52 de doctori, 1 cercetator stiintific, peste 2400 de studenti si absolventi de succes in pozitii importante. Sunt doar cateva dintre rezultatele Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor din Brasov, la 25 de ani de la infiintare. In plus, 82% dintre absolventii facultatii de Stiinte Economice din Brasov isi gasesc un loc de munca in cel mult 2 ani de la absolvire

52 de doctori, 1 cercetator stiintific, peste 2400 de studenti si absolventi de succes in pozitii importante. Sunt doar cateva dintre rezultatele Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor din Brasov, la 25 de ani de la infiintare. In plus, 82% dintre absolventii facultatii de Stiinte Economice din Brasov isi gasesc un loc de munca in cel mult 2 ani de la absolvire.

Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor functioneaza in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov din anul universitar 1990 – 1991. Inceputurile invatamantului superior la Brasov au fost marcate de cei 10 ani de functionare, in perioada 1940–1950, a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale.

Facultatea se poate lauda cu un procent de 82 % dintre absolventi care se angajeaza in domeniu in decurs de 2 ani de la absolvire iar jumatate dintre economistii facultatii se regasesc in fruntea firmelor mari de succes din Brasov. Autoritatile brasovene considera ca societatea de astazi are nevoie de un asemenea segment ca domeniu de activitate pe componenta educationala.

La 25 de ani de functionare numarul programelor de studii a crescut, in perioada de la infiintare pana in prezent, astfel ca facultatea are 3 departamente didactice, un centru de cercetari economice si un cercetator stiintific.

Printre invitati s-au numarat si fosti profesori de marca ai facultatii. Unul dintre ei este Theodor Stolojan- profesor onorific al FSEEA; euparlamentar PNL, care isi doreste pentru viitorul Universitatii Transilvania din Brasov o mai mare dezvoltare a cercetarii. studenti economie

„Universitatile moderne in lume astazi sunt cele care reusesc sa imbine perfect activitatea de educatie universitara cu cea de cercetare si mai departe cu valorificarea cercetarii in economie” a spus Stolojan la Brasov.

Facultatea brasoveana se poate lauda Scoala doctorala de marketing care din toamna va primi un al 5lea profesor conducator de doctorat si peste 2400 de studenti la programele de studii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.