Un răspuns la întrebarea ce caută Dîncu la MApN

Un răspuns la întrebarea ce caută Dîncu la MApN

1 240

Cea mai mare surpriză furnizată de noul guvern și care stîrnește în prezent cele mai multe comentarii și întrebări e plasarea lui Vasile Dîncu la șefia MApN. Putea fi ”văzut” oriunde politicianul ardelean, de la educație și cultură la dezvoltare, administrație, turism ori digitalizare. Dar nu la armată. Mai ales că Dîncu e considerat de foarte mulți ani un om apropiat de SRI. Dar poate chiar asta e explicația.
Scriam în aprilie, într-o analiză:
”Nicolae Ciucă trage pentru o carieră politică de vîrf, incluzînd chiar candidatura la președinție, în 2024, conform unor surse.
Dar și alții trag invers, băgînd masiv bețe în roate.
Nici tabăra Orban, nici tabăra Cîțu nu sunt fericite de planurile generalului, iar serviciile secrete nici atît.
Un prim-ministru/președinte de partid de guvernămînt provenind din rîndurile Armatei poate răsturna multe ierarhii de putere stabilite în ultimele două decenii. Despre guvernări se vorbea mereu ca despre o afacere SRI-SIE, cu participarea SPP ori STS, dar niciodată una a Armatei.
Prin vîrful de lance Nicolae Ciucă lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat.
Și tocmai asta face ca loviturile și dezvăluirile împotriva lui să se întețească vertiginos în perioada care urmează”.
În numele unor interese solide, ale președintelui ori ale altor forțe încă mai sus plasate, generalul de armată Nicolae Ciucă va fi instalat joi premier.
Cu Direcția de Informații a Armatei în umbra lui.
În premieră după revoluție, puternicul serviciu de informații al armatei ”intră” la guvernare la nivelul suprem.
Ceea ce face ca și Dragnea să aibă partea lui de dreptate cînd acuză, azi:

”Bătrânii și copiii rămân fără bani pentru că voi sunteți prea ocupați să inventați ministere și să înghesuiți scaunele, să încapă umerii plini de epoleți la masă?”


Ce poate face SRI, marele răsfățat de pînă acum al guvernărilor, dacă nu are cum să blocheze ascensiunea lui Ciucă?
Un singur lucru: să preseze pentru numirea la cîrma MApN a unui om de încredere, care să livreze informații de culise și să se asigure că DGIA nu se înfige prea adînc la butoane.

Bogdan Tiberiu IACOB
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Nu este chiar asa… iar autorul, fiind om de dreapta , n-are cum intui eficientza politicilor PESEDISTE;
    „‘ Răul in PNL provine din pasivitatea celor importanti si buni…politicieni . Cativa lideri importanti,in frunte cu Dan Motreanu așteaptă de la Florin Cîțu un gest de onoare și spune că acesta nu mai are autoritatea morală să conducă PNL. Iata opinia ferma a acestora: „Nu poți câștiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape isteric în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot tu să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale”, a transmis Dan Motreanu.

    Si in timp ce PNL traversează o perioadă agitată, PSD se pregătește activ pentru instalarea la butoanele puterii. Aici taberele din partid au estompat animozitățile existente. Vasile Dîncu, Gabriela Firea sau Sorin Grindeanu ocupa functii de prim plan in formula guvernamentală la Apărare, Familie și Transporturi, deși cei trei au inca o relație rece.Dacă ar fi rămas în opoziție, PSD ar fi avut în față un Congres care ar fi putut scoate la iveală neînțelegerile existente. Intrarea la guvernarea și obținerea unor ministere de forță, amână posibile confruntari in Kiseleff.Marcel Ciolacu a preluat șefia Camerei Deputaților, cu rol important pentru viitoarea configuratie parlamentară. Majoritatea proiectelor au votul final la deputați…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.