Un pui de lama, un caprior si un manz, vedetele Zoo Noua

Un pui de lama, un caprior si un manz, vedetele Zoo Noua

0 968

Puiul de lama s-a nascut in captivitate, are aproape 2 saptamani si este cel mai tanar membru al familiei cameloide si zburda toata ziua prin ţarc.La fel de vioi este si manzul in varsta de numai doua zile. Puiul de caprioara este mai timid. A ajuns la Zoo dupa ce un brasovean l-a gasit in padure

Puiul de lama s-a nascut in captivitate, are aproape 2 saptamani si este cel mai tanar membru al familiei cameloide si zburda toata ziua prin ţarc.La fel de vioi este si manzul in varsta de numai doua zile. Puiul de caprioara este mai timid. A ajuns la Zoo dupa ce un brasovean l-a gasit in padure. Desi este inca ţinut in carantina micul Bambi este deja vedeta. Totusi, administratorii gradinii zoologice fac un apel catre brasoveni si vizitatorii zonelor de agrement din Brasov sa nu mai lua animale din padure pentru a le aduce la gradina zoologica, deoarece le fac astfel un rau imens puilor.

Gradina Zoologica din Brasov a intrat inca de acum trei ani sub directa monitorizare a Asociaţiei Europene a Gradinilor Zoologice si Acvariilor (EAZA) pentru a deveni membra a acesteia. Pentru a deveni membri EAZA este necesara o perioada de candidatura de cinci ani, in care mentorul de la EAZA face vizite periodice pentru a vedea daca sunt respectate recomandarile pe care le-a facut si pentru a ne da noi sugestii. Ultimele recomandari sunt pentru achiziţia de noi specii – este vorba de zebre, camile cu doua cocoase, o specie noua de ursi din zona Anzilor si un leopard, o specie mai deosebita.zoo caprior

2015 este un an in care Gradina Zoologica Brasov a funcţionat in condiţii extrem de bune. Numarul vizitatorilor – 140.000, a fost in primele 6 luni cu mult mai mare decat cel mai mare numar de vizitatori inregistrat pe parcursul unui an inainte de reamenajarea parcului zoo.

Manejul din incinta gradinii Zoologice a fost amenajat; dupa ce unul din angajaţii Parcului Zoologic va urma instruirea necesara ghidarii poneilor in manej, copiii vor putea calari cei 4 ponei cumparaţi special pentru acest lucru.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.