Un PSD-ist, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!

Un PSD-ist, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!

1 26

În Clasa politică, intrată în campania electorală simultan cu extinderea pandemiei, niciodată nu au fost sfinți. Smecheri, specialiști în învârteli, excroci, diplomați fără diplome etc. au „intărit” rândurile politrucilor de prin structurile PUTERII. Să furi de la partid, o performanță ce nu poate fi atinsă de oricine, nu este un lucru neobservabil de cei din interior. Cunosc cazuri de șefi de partide, chiar și aici la Brașov, care au furat la greu din banii de campanii electorale. Sunt si dosare pe la parchete cu astfel de subiecte (vezi printre Dosarele lui Căncesu, care a luat și taxă pentru prezenta pe lista pe un loc eligibil sau la PSD unde se fura din fondurile/donațiile de campanie. Să furi o valoare așa de mare, și să o mai faci și din subvențiile acordate partidului, pare o performanță care acoperă o altă operațiune specială. Ne confirmă acest lucru și faptul că partidul nu s-a constituit parte în proces.

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici condamnat instanța supremă la
Procurorii DNA îl acuză pe Drăghici că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă. Mircea Drăghici, om de partid, era la al treilea mandat de deputat (Argeș).
Din căte am văzut decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.
Structura sentinței:
– 4 ani de închisoare pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și
– 3 ani de închisoare pentru infracțiunea de delapidare;
– timp de 3 ani, i-au fost interzise mai multe drepturi.
În final el va avea de executat 5 ani de închisoare;
– confiscarea sumei de 19.000 euro.
„(…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe urmând să execute pedeapsa de 5(cinci) ani închisoare„, este decizia ICCJ.
De asemenea, timp de 3 ani, i-au fost interzise mai multe drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Totodată, instanța supremă a decis confiscarea sumei de 19.000 euro de la Drăghici. În decizia instanței se precizează că PSD nu s-a constituit parte civilă în acest caz.

Acuzațiile pe care i le aduce DNA
DNA a anunțat în vara lui 2019 că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Drăghici pentru delapidare (două infracțiuni) și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.
Procurorii îl acuză pe Mircea Drăghici că în 2 aprilie, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.
Procurorii spun că acel contract de închiriere a fost încheiat pentru o perioadă de 10 ani, începând cu data de 1 martie 2018 până la 1 martie 2029, valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează:
* suma de 38.000 de euro în termen de 5 zile, iar
* restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 de euro pe lună, timp de 18 luni.
Mircea Drăghici a fost trimis în judecată, iar în septembrie 2019 instanța supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar, decizia fiind contestată de către Mircea Drăghici.
În februarie 2020, instanța supremă a respins contestațiile formulate de PSD și de Mircea Drăghici și a decis că procesul fostului trezorier al PSD poate începe.
Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș, ales pe listele PSD. În 11 februarie 2020, Drăghici a anunțat că demisionează din PSD.

* * *

Ce zice PSD, prin Marcel Ciolacu
N-am comentat și n-o să comentez vreo decizie a instanței. În al doilea rând, fostul meu coleg știți că a plecat imediat, cred că primul, din partid imediat după ce am venit eu președinte interimar al partidului”, a spus Marcel Ciolacu, joi, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.
Întrebat de ce PSD nu s-a constituit parte civilă în procesul lui Mircea Drăghici, deși partidul a fost păgubit, Ciolacu a spus că decizia a aparținut fostei conduceri a partidului.
Privind decizia să se constituie parte civilă, e o decizie a avocaților, a juridicului, nu a președintelui partidului. (…) A fost o decizie continuată, era o decizie luată de fosta conducere, așa au preluat avocații și așa s-a decis”, a susținut Ciolacu.
Să tragi un tun de 380.000 de euro și asta din subvențiile primite de partid nu este un lucru care să treacă fără să fie observat nu doar de conducere ci și de mai puțin amicii personali a lui Mircea Drăghici. Această afacere acoperă altceva ce a „transpirat” și ulterior au venit sacțiunile din partea SISTEMULUI.
Horia D.R.

COMENTARII

  1. La cât mai mulți pesediști după gratii ne dorim! ADICĂ TOȚI!
    Cât despre pesedistul adevărat Drăghici, pe câți a mai „uns” din conducerea PSD!?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.