Un proiect benefic pentru orașul Victoria, exploatat propagandistic de autoritățile strânse în...

Un proiect benefic pentru orașul Victoria, exploatat propagandistic de autoritățile strânse în jurul lui Cioloș

0 29

Dacian Cioloș, președintele USR, a participat ieri la redeschiderea după 10 ani a spitalului din Victoria. Primarul userist al orașului, Camelia Bertea a reușit acest lucru prin colectarea de bani din donații, ceea ce în România este un lucru rar. Desantul administrației județene împreună cu prefectul liberal Cătălin Văsii la Victoria pentru a celebra realizarea trebuie înțeles și în altă cheie, cea a supraviețuirii politice.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, dar și prefectul, sunt conștienți că Cioloș are o șansă cât de infimă de a deveni premier și este un individ deosebit de nemilos cu adversarii politici.
Veștea are nevoie ca de aer de suta de milioane cerută guvernului pentru Aeroportul Brașov dar și de consilierii județeni ai USR, iar prefectul de rămânerea în funcție. Era deci momentul pentru osanale și elogieri, în special adresate competentului primar userist al orașului Victoria, caz unic în țară.
Adrian Veștea a postat pe facebook un portret înălțător la adresa Cameliei Bertea și a miracolului unui spital redeschis, neomițând propria contribuție: ,,Cu atât mai mult, atunci când acest lucru a fost posibil prin donații pe care un primar devotat comunității a reușit să le strângă de la localnici și din diaspora. (…)
Am fost martorii unui moment special, pentru care primarul orașului Victoria, doamna Camelia Bertea, merită toate felicitările și întreaga noastră apreciere.
Tenacitatea sa, ambiția de a lupta pe toate căile posibile pentru binele și dreptul la sănătate al locuitorilor din Victoria și din satele învecinate, acțiunile de voluntariat în care doamna primar s-a implicat total sunt impresionante, iar rezultatul de astăzi răsplătește toate eforturile Felicitări doamnei primar și întregii comunități a Orașului Victoria pentru această realizare de excepție!”,
a postat entuziasmat șeful CJ Brașov pe facebook.

Și prefectul a avut cuvinte de laudă pentru primarul orașului dar și pentru Andreea Neculau, fostă șefă DSP, care s-ar fi implicat plenar împreună cu el în proiect:
,,O inițiativă la care m-am alăturat, împreună cu doamna doctor Andrea Neculau, directorul executiv de atunci al Direcției de Sănătate Publică a județului nostru, căreia doresc să-i mulțumesc și pe această cale pentru implicarea în proiect. Am venit amândoi aici, în orașul Victoria, și am început să vorbim despre reînființarea spitalului.
Așa cum a spus doamna primar, au fost zile întregi în care seara sau dimineața, la prima oră, trebuia fie să mai aducem modificări, fie să semnăm acte…” și-a elogiat prefectul Cătălin Văsii contribuția alături de a celorlalți actori ai evenimentului, sub privirile îngăduitoare ale lui Dacian Cioloș. Care NU va deveni primul ministru al României, deci nu-i va afecta pe liderii liberali prezenți la eveniment nici pozitiv nici negativ.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.