Un politician israelian proclamă SUPREMAȚIA rasei evreiești

Un politician israelian proclamă SUPREMAȚIA rasei evreiești

0 182
Un parlamentar din partidul Likud, aflat la guvernare, a declarat că „rasa evreiască”  este cea mai inteligentă din lume și deține  „cel mai bun capital uman”, motiv pentru care, spun el,  opinia publică israeliană nu a crezut în acuzațiile care i-au fost aduse prim-ministrului Benjamin Netanyahu, relatează Times of Israel.
Miki Zohar a făcut aceste comentarii în timpul unei dezbateri radio pe tema anchetelor în mai multe cazuri de corupție care îl vizează pe Netanyahu.
Afirmațiile sale au dat naștere unor dezbateri aprinse pe Twitter cu cei din Partidul Arab, care au remarcat  că politicianul Likud a folosit un limbaj similar naziștilor în timpul Holocaustului privind rasa evreiască.
Un politician israelian proclamă SUPREMAȚIA rasei evreiești
Citând recentele sondaje de opinie care arată că Netanyahu se bucură de un sprijin puternic, în ciuda faptului că este suspect în trei investiații de corupție, Zohar a susținut că mediatizarea masivă a acestor anchete nu a convins publicul israelian că șeful guvernului nu e potrivit să conducă țara.
„Vă pot spune ceva foarte simplu. Nu puteți să-i păcăliți pe evrei, indiferent de ce se spune în mass-media. Publicul din Israel este unul care aparține rasei evreiești, iar întreaga rasă evreiască deține cel mai bun capital uman, cel mai deștept și cel mai înțelept. Publicul știe ce face prim-ministrul pentru țară și cât de bun este la job-ul lui”,  a spus Zohar.
În replică, un politician din Partidul Arab a scris pe Twitter, lângă o imagine a lui Zohar: „Un funcționar ales în „statul evreiesc” prezintă: „teoria rasei”.
În cel mai important dosar, premierul israelian este acuzat de trafic de influență pentru că a conspirat alături de patronul unui trust de presă pentru a sabota distribuția cotidianului rival în schimbul publicității pozitive de care s-ar fi bucurat Netanyahu din partea trustului de presă ajutat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.