Un om fantastic – Thomas Lieven!

Un om fantastic – Thomas Lieven!

0 203


Stimati cititori,


?


Dorim sa va prezentam in serial o povestire ce cuprinde perioada anilor celui de Al Doilea Razboi Mondial.Pentru inceput va aratam despre ce este vorba si va rugam sa ne comunicati optiunea.


?


?


Fantasticele aventuri si minunatele retete culinare ale agentului – fara voia lui – Thomas Lieven.


Acesta – ajuns agent secret prin voia sortie – are doua slabiciuni: femeile si arta culinara.


“ Ce barbat ! “, gandesc femeile care il admira si il iubesc, il urasc si il inseala.Zambind nonsalant, cu un sarm neverosimil, el rezolva cele mai grele si complicate situatii.


“ Un om al tuturor posibilitatilor ! “Asa se pronunta marii industriasi, luptatorii din Rezistenta? si politicienii care au sansa – sau nesansa – sa-l cunoasca, asa se pronunta imbogatitii de pe urma razboiului, generalii si cei din lumea interlopa.


“ Un desperado, un criminal periculos, alunecos ca tiparul ! “, gem neputinciosi politisti si agenti fiscali ai multor tari.


“ Un tip pe care trebuie sa-l avem de partea noastra – cu orice prêt ! “ Asta ordona sefii agentiilor secrete si de spionaj ale marilor puteri.


“ Urasc razboiul, toate serviciile secrete si toate uniformele”, spune Lieven.” Vreau sa traiesc in pace, sa savurez mancaruri alese sis a iubesc femei frumoase. In lume ma simt acasa acolo unde imi pot face prieteni si unde domneste ratiunea.”


Anglia, Franta, Germania, Spania, Portugalia si Statele Unite sunt locuri pe unde a lasat amintiri de nesters – in timpul razboiului si dupa – in trecerea sa meteorica.


Traversand o perioada plina de ura si fanatism, de minciuna si tradare, un character de neinfrant poarta in inima cuvintele pline de o filosofica intelepciune: “ SE? POATE SI FARA ICRE NEGRE ! “Cu tot tragismul evenimentelor ce constituie fundalul acestei povestiri, ea este nespus de captivanta, spirituala si plina de umor – la fel ca si eroul ei, Thomas Lieven.


Printre intamplari mai mult sau mai putin captivante veti intalni 106 retete culinare de mare rafinament.


?


La baza acestei povestiri stau intamplari reale.


Personaje si nume sunt pure inventii.


Orice asemanare de nume a unor persoane inca in viata sau decedate este cu totul intamplatoare.


?


( traducere si adaptare dupa “ Es muss nicht immer Kaviar sein )


?


Dan Bota


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.