Un nou tip de Bac din 2010

Un nou tip de Bac din 2010

0 170

Daca metodologia examenului de trecere din ciclul gimnazial in cel liceal se schimba de la an la an, era pacat ca responsabilii acestor probleme sa nu se “atinga” si de inspaimantatorul BAC.
Concret, Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii a anuntat ca va propune Executivului, la sfarsitul lunii august, o ordonanta de urgenta pentru noul tip de bacalaureat din 2010, iar daca propunerea va fi respinsa, va fi pastrata actuala forma a examenului, dar subiectele nu vor mai fi puse pe site-ul MECI. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar a declarat ca in sedinta de Guvern din 27 august MECI va prezenta Executivului ordonanta de urgenta pentru organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din 2010, acesta urmand sa contina trei probe.
Totusi, in cazul in care Executivul nu va aproba aceasta ordonanta de urgentaian sedinta de Guvern din 27 august, astfel incat modificarile la examenul de bacalaureat sa intre in vigoare din anul scolar 2009-2010, in 2010 elevii vor sustine un bacalaureat similar cu cel din 2009, cu diferenta ca subiectele nu vor mai fi postate pe site-ul MECI.
In cazul in care ordonanta va fi aprobata, examenul de bacalaureat va consta doar din trei probe. Astfel, toti candidatii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana scris. A doua proba este la Matematica, pentru filiera tehnologica, real si o parte din vocational si Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational. A treia proba este una la alegere intre Fizica, Biologie, Chimie sau Informatica pentru real, tehnologic si o parte din vocational, iar pentru uman si cealalta parte din vocational, la alegere intre disciplinele socio-umane, respectiv Geografie, Logica, Filosofie, Psihologie sau Economie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.