Un nou sondaj arata ca în cazul unor noi alegeri in parlament...

Un nou sondaj arata ca în cazul unor noi alegeri in parlament vor fi doar 3 partide

0 514
PNL, PSD şi UDMR sunt singurele partide care ar intra în parlament în cazul unor noi alegeri, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Agenţia de Rating Politic.
La patru luni de la alegerile prezidenţiale, PNL, PSD şi UDMR sunt singurele partide care ar intra în parlament în cazul unor noi alegeri, arată rezultatele unui sondaj de opinie publicat inainte de Paste.
PNL conduce în opţiunile alegătorilor cu 10 procente în faţa PSD, însă interesul pentru un scrutin parlamentar din partea românilor rămâne scăzut.
PNL ar fi votat de 44% din electorat, arată rezultatele sondajului realizat de Agenţia de Rating Politic.
PSD ar obţine 34 de procente, iar UDMR, 5 procente.
Restul partidelor se situează, în acest moment, sub pragul elctoral, potrivit barometrului pe luna aprilie.
Interesul pentru alegerile parlamentare este slab şi neschimbat, 40% considerat o adevărată barieră psihologică pentru democraţia românească, în ultimii ani.
În schimb, interesul pentru prezidenţiale este ceva mai mare, 60%.
Totuşi, una dintre concluziile organizatorilor sondajului este aceea că partidele politice nu reuşesc în continuare să convingă o majoritate a românilor.
Agenţia de Rating Politic constată totodată că sistemul de partide de la noi este încă în tranziţie.
Actorii primilor 25 de ani postrevoluţionari s-au grupat în acest moment în doi poli, care deţin 75% din opţiunile de vot şi peste 90% din primari.
Concluzia Agenţiei de Rating Politic: În alegerile locale din 2016, îşi vor conserva poziţiile dominante PSD şi PNL, ca principali actori, însă, per ansamblul anului, vom asista, probabil, la ascensiunea unor partide noi, la reinventarea unora dintre cele prezente sau la disidenţe din partidele mari.
Sondajul a fost realizat în perioada 30 martie-3 aprilie, pe un eşantion reprezentativ, prin metoda interviului telefonic, şi are o eroare de plus, minus 3%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.