Un nou incubator la Maternitatea Brasov

Un nou incubator la Maternitatea Brasov

0 444

La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Dr. Aurel Sbarcea” a ajuns un nou incubator performant si un monitor de functii vitale in valoare de 25.000 de euro. Gestul a venit pentru a patra oara de la Fundatia Salvati Copii care, de aceasta data, cu sprijinul unui sponsor, a dorit sa ajute din nou comunitatea brasoveana

La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Dr. Aurel Sbarcea” a ajuns un nou incubator performant si un monitor de functii vitale in valoare de 25.000 de euro. Gestul a venit pentru a patra oara de la Fundatia Salvati Copii care, de aceasta data, cu sprijinul unui sponsor, a dorit sa ajute din nou comunitatea brasoveana.
Salvati Copiii Romania si cea mai mare librarie online au donat Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” din Brasov incubatorul performant si un monitor de functii vitale, in valoare de 25.000 de euro. In ultimii trei ani, Salvați Copiii a mai donat maternitații brașovene un monitor electroencefalograf, un ventilator de suport respirator si alte echipamente, in valoare totala de 48.000 de euro.
In 2015, in Spitalul „Dr. I. A. Sbarcea” au avut loc peste 4.000 de nasteri si au fost ingrijiti bebelus hipotermie1626 prematuri. Spitalul din Brasov este cea mai mare unitate de nivel III din regiune. Medicii de la sectia neonatologie a Maternitatii Brasov spun ca aparatura donata le va folosi pentru ingrijirea complexa a cel putin 35 de bebelusi anual.
Amalia Nastase, ambasador al Salvati Copiii, a reamintit ca toti cei care vor sa ajute nou-nascutii prematur o pot face prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit pentru dotarea cu echipamente a maternitatilor din Romania.
Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1000 de nou-nascuti vii in 2014, cauza principala fiind nasterile premature. maternitate raicu
Salvati Copiii ii indeamna pe toti cei care vor sa ajute la dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante sa completeze formularul 230 sau 200, prin care redirectioneaza 2% din impozitul pe venitul anual.
Contribuabilii care doresc sa sprijine acest demers pot descarca formularele pre-completate cu datele de identificare ale organizatiei Salvați Copiii de pe site-ul fundatiei www.salvaticopiii.ro.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.