Un nou exercitiu NATO in poligonul de la Cincu

Un nou exercitiu NATO in poligonul de la Cincu

0 552

Nici nu s-a finalizat bine exercitiul Sarmis 15, la care au participat 1.500 de militari romani, americani, canadieni si englezi, ca a inceput Trident Joust 15. Aplicatia desfasurata in perioada 17-28 iunie, la care vor participa peste 1.000 de militari din 25 de tari membre ale Aliantei, este organizata de Comandamentul Aliat Intrunit de la Napoli, responsabil in acest an de Forta de Raspuns a NATO

Nici nu s-a finalizat bine exercitiul Sarmis 15, la care au participat 1.500 de militari romani, americani, canadieni si englezi, ca a inceput Trident Joust 15.

Aplicatia desfasurata in perioada 17-28 iunie, la care vor participa peste 1.000 de militari din 25 de tari membre ale Aliantei, este organizata de Comandamentul Aliat Intrunit de la Napoli, responsabil in acest an de Forta de Raspuns a NATO.

Vor participa si 200 de militari romani care iau parte la exercitiul cu trageri reale, ambele contribuind la punerea in aplicare a Planului de actiune pentru cresterea capacitatii operationale a Aliantei anuntat la Summit-ul din Tara Galilor.TRAGERI CINCU M

Exercitiul ofera, in acelasi timp, garantii de aparare colectiva tuturor Aliatilor.
Pentru prima data, structuri ale unui Comandament Aliat Intrunit se vor disloca in Romania si, tot in premiera, va fi exersat transferul comenzii si controlului Fortei de Raspuns a NATO spre o locatie temporara. In paralel, Grupul de Sprijin Logistic Intrunit (JLSG), cu sediul la Napoli, isi muta comandamentul in Bulgaria pentru a exersa capacitatea de sprijin a exercitiului Trident Joust 15.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.