Un nou cod galben, în care este cuprins și județul Brașov, până...

Un nou cod galben, în care este cuprins și județul Brașov, până în 7 mai : vor fi intensificări ale vântului și precipitații mixte, la munte

0 66

ANM a transmis o avertizare meteo cod galben, cu interval de valabilitate: 05 mai, ora 15:00 – 07 mai, ora 20:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală, în general, de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

În zona montană înaltă, vor fi intensificări ale vântului și viscol. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar, cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

COD GALBEN

Zone vizate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Brașov, Alba și Sibiu

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.