Un nou cetatean de onoare la Brasov

Un nou cetatean de onoare la Brasov

0 104


Ieri s-a discutat, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local, acordarea titlului de cetatean de onoare al Brasovului celui ce, ani la rand, in vremuri mai bune sau mai rele, a slujit cu devotement fotbalul brasovean.


Este vorba de cunoscutul – pentru cei mai in etate – Nicolae Pescaru.


Nicolae Pescaru a jucat fotbal de performanta ?numai la “Steagul Rosu” Brasov, actualul F.C.Brasov, in perioada 1962 – 1981, continuandu-si apoi activitatea ca antrenor in cadrul clubului. Este cel mai prolific jucator al acestei echipe, cu 89 de goluri marcate in diviziile A si B, detinand si recordul local la prezente in divizia A cu 311 meciuri jucate.


Pe plan international a participat la fosta Cupa a Oraselor Targuri, devenita mai apoi Cupa UEFA, notand 11 prezente, ocazii la care a inscris 18 goluri. A mai fost selectionat de 14 ori in echipa nationala de tineret si de 11 ori in lotul B al Romaniei.


Dar cea mai mare performanta a sa o constituie participarea la Mondialele din Mexic, in 1970, alaturi de regretatii brasoveni Mihai Ivancescu si Stere Adamache, fiind coleg de lot, printre altii, cu vestitii si deasemenea regretatii Florea Dumitrache si Nicolae Dobrin, si cu Mircea Lucescu, Cornel Dinu sau Raducanu, Greavu, Dembrovski (cel cu statuie in Mexic), Neagu si multi altii a coror nume imi scapa acum.


Este demna de remarcat aceasta actiune a Consiliului Local, de recunoastere a meritelor unor oameni ce au adus si? facut cinste orasului. In acest context as propune ca si alti fotbalisti si sportivi cu merite deosebite sa fie promovati spre asemenea titluri, gandindu-ma, de pilda, la fotbalistii “stegari” ce au adus in Romania, cu echipa “de aur” a acelor vremuri, primul trofeu international, Cupa Balcanica, aici putandu-i numi pe Meszaros, Hidisan, regretatii Seredai, Proca, Fusulan, Ghita si altii. La fel cum si alte ramuri sportive – atletism, tennis, handball, baschet – si-au avut eroii lor brasoveni.


?


Dan Bota?????


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.