Un nou centru de asistenta sociala

Un nou centru de asistenta sociala

0 426

Saptamana trecuta, la Brasov, a fost deschis un centru de asistenta sociala si medicala pentru persoane vulnerabile, denumit Centrul „SocioMed”, cu sediul pe pe str. Horia 22 A.


Destinatarii centrului sunt, in special, copii si femei aflate in dificultate. Acestora li se ofera asistenta sociala si psihologica, asistenta de pediatrie si de planificare familiala.


Centrul „SocioMed” a luat fiinta la initiativa Fundatiei „Agapedia”, infiintata in 1995, fiind un proiect care se vrea sa vina in intimpinarea eforturilor Guvernului Romaniei de crestere a nivelului minim de protectie sociala si medicala pentru acest segment de populatie. De asemenea, proiectul este dezvoltat pe baza principiilor Memorandului Comun de Incluziune Sociala semnat de Romania in 2005, care prevede dezvoltarea conditiilor sociale si medicale pentru grupurile dezavantajate social.


„SocioMed” este acreditat ca centru social de catre Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din Brasov. Toate serviciile de asistenta sociala si medicala oferite de acest centru sunt gratuite.


Potrivit directorului executiv al Fundatiei „Agapedia”, Liliana Gusu, prin activitatile de planificare familiala se urmareste cresterea gradului de utilizare a metodelor contraceptive moderne, depistarea, prevenirea si tratarea infectiilor cu transmitere sexuala si cresterea accesului la servicii medicale pentru persoanele vulnerabile. Iar prin asistenta de pediatrie se urmareste imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii pentru copiii din familiile aflate in situatii de risc.


Asistenta directa acordata beneficiarilor este completata prin realizarea de cursuri pentru profesionistii implicati, dar si pentru beneficiari, prin publicarea de materiale informative”, a declarat Liliana Gusu – director executiv al Fundatiei „Agapedia”.


?

Se estimeaza ca Centrul „SocioMed” va avea un numar lunar de 120 de beneficiari aflati in situatii de vulnerabilitate din cauze sociale, economice, medicale, etnice s.a. Aceste persoane nu beneficiaza de asigurare medicala si nici de alte servicii sociale care sa ii ajute sa depaseasca situatia de vulnerabilitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.