Un nou abuz la Parlament

Un nou abuz la Parlament

0 107

Puterea abereaza in lupta care o duce cu sindicatele, opozitia si cu romanii in general. Marti dimineata, o delegatie formata din aproximativ 30 de reprezentanti ai marilor confederatii sindicale, a solicitat permisiunea de a asista la momentul in care primul ministru, Emil Boc si-a asumat raspunderea pe noul Cod al Muncii, insa accesul acestora nu a fost permis in sala de plen, desi sindicalistii sustin ca au fost indeplinite toate procedurile legale.
Reprezentantilor sindicatelor si patronatelor, li s-a interzis accesul in sala, la dezbaterile din legislativ, pentru ca asa s-a ordonat de catre varfurile PDL.
Presedintele Camerei, Roberta Anastase a declarat ca decizia de interzicere a accesului la sedinta a fost luata cu unanimitate de voturi de catre Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Aspect negat si contrazis de catre opozitie.
In urma acestui agest fara precedent sindicalistii au depus o plangere penala la Parchetul General, impotriva Biroului Permanent din Camera Deputatilor pentru abuz in serviciu si abuz impotriva intereselor persoanelor.
Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu considera ca gestul autoritatilor este unul specific unui stat autoritar, nicidecum unuia democratic .
La randul sau, Institutul pentru Politici Publice a criticat gestul, precizand ca indiferent de ratiunea care sta in spatele hotararii, incapacitatea Camerei Deputatilor de a mentine ordinea la sedintele de plen nu trebuie sa afecteze dreptul cetatenilor interesati sa asiste la lucrarile legislativului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.