Un miliard de oameni flamanzesc

Un miliard de oameni flamanzesc

0 120

Conform datelor prezentate de organizatia Oxfam, pe glob exista, in momentul de fata, 967 milioane de oameni amenintti cu moartea prin inanitie, si asta datorita cresterii continue a preturilor la alimentele de baza, cum ar fi orezul si cerealele, pe plan mondial. Numai anul acesta numarul celor care fac foamea a crescut cu 119 milioane persoane.
Raportul detaliat va fi prezentat la Londra, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei.
Astfel, vieti nevinovate au fost distruse, mai ales datorita fluctuatiei preturilor pe piata, cu tendinte in general crescatoare, carora le-au fost expuse, fara nicio urma de protectie, aceste vieti, a declarat sefa Oxfam, Barbara Stocking. Ea arata ca tarile in curs de dezvoltare ar trebui sa-si ajute populatia saraca, iar tarile bogate si dezvoltate trebuie sa contribuie mult mai mult la aceasta.
Cea mai critica situatie in acest sens, al foametei, se intalneste in Africa, dupa cum arata si organizatia CARE. Numai in Cornul Africii, viata a 17 milioane de oameni este amenintata de foamete. La acestia se adauga jumatate din popultia Somaliei, bantuita de razboi civil, precum si alte 6,5 milioane de etiopieni.
Din pacate, si natura contribuie la raspandirea foametei, prin secete si inundatii de mari proportii, la acestea adaugandu-se interminabilele conflicte armate regionale.
Toate acestea ar trebui sa dea mai mult de gandit, atat politicienilor, cat si celor care se joaca prea mult cu sforile economiei mondiale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.