Un medicament din zece este fals

Un medicament din zece este fals

0 214


Tintele preferate ale falsificatorilor de medicamente sunt hormonii, antibioticele si pastilele pentru disfunctii erectile. Substanta activa pe care risca sa o inghita pacientii pacaliti este praful de creta.


Circa 10% dintre medicamentele din lume sunt contrafacute, potrivit lui Vlad Iliescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii Publice (MSP). «?In ceea ce priveste Romania, fenomenul contrafacerii medicamentelor este larg raspindit pe piata. Cel mai simplu pas pe care oamenii trebuie sa-l faca pentru a diminua acest fenomen este achizitionarea medicamentelor din surse sigure, cum ar fi farmaciile?», explica Vlad Iliescu. In anul 2005 au fost depistate peste 3.000 de cutii cu astfel de medicamente.


?


Cele mai frecvente cazuri de contrafacere sint intilnite la antibiotice, cum ar fi, de exemplu, Augmentin, hormoni, vasodilatatoare si medicamentele pentru disfunctii erectile. Insa, potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), s-au depistat cazuri de medicamente contrafacute cum ar fi Zofran, medicament recomandat pentru tratamentul greturilor si al varsaturilor produse de chimioterapia citotoxica si de radioterapie, sau Sortis, care este un medicament anticolesterol. «?De vina sint producatorii, care nu considera important acest fenomen. Ei ar trebui sa fie cei care sa faca cerere la ANV pentru verificarea medicamentelor care intra in tara?», sustine Vlad Iliescu.


Nina Adam

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.