„Un leu pentru muzeu”! Cheta printre elevi pentru salvarea Casei Barac

„Un leu pentru muzeu”! Cheta printre elevi pentru salvarea Casei Barac

Trei eleve de clasa a V-a de la Scoala Generala Nr. 8 au dat un exemplu superb pentru copiii de varsta lor dar si pentru adulti. Impresionate de starea deplorabila a Casei Barac din Schei, unde ploua peste miile de documente vechi si carti valoroase, cele trei fete au mers din clasa in clasa si au strans cate 50 de bani - un leu de la elevii scolii

Trei eleve de clasa a V-a de la Scoala Generala Nr. 8 au dat un exemplu superb pentru copiii de varsta lor dar si pentru adulti. Impresionate de starea deplorabila a Casei Barac din Schei, unde ploua peste miile de documente vechi si carti valoroase, cele trei fete au mers din clasa in clasa si au strans cate 50 de bani – un leu de la elevii scolii.
Iftinchi Aneta, directorul Scolii Generala Nr. 8, considera ca este un gest in aparenta mic, dar un gest extraordinar pentru ca, la varsta aceasta mica, elevii invata sa iubeasca si sa sprijine.
Dupa o luna de strangere de fonduri, la care au participat si profesorii, s-au strans 1.300 de lei, bani care i-au fost inmanati preotului Oltean, directorul Muzeului Prima Scoala Romaneasca, care s-a aratat impresionat de gestul minunat al fetelor, care i-au intins banii fara sa fi scris pe un plic macar numele scolii.
Ce a impins-o pe Ilinca sa intreprinda colecta a fost starea avansata de degradare a Casei Barac, pe care o considera o parte importanta a patrimoniului cultural brasovean. „Daca ar ramane doar muzee de tehnologie sau de istorie am avea nevoie si de Prima Scoala Romaneasca pentru a afla cum invatau copiii pe vremuri”, este de parare Ilinca.casa barac
Daca elevii din clasele primare, coordonati de invatatoare, au fost direct implicati in strangerea banilor, toti elevii si profesorii scolii au contribuit cu cat au putut. Ilinca si-a rugat doua colege de clasa sa o ajute sa stranga banii pentru muzeu.
Ideea celor trei eleve de la Scoala Nr. 8 va fi continuata de conducerea scolii, care are deja gandit un proiect pe tema „Un leu pentru muzeu”.
In ajutorul Primei Scoli Romanesti au sarit si pensionarii scheieni care au donat cate 20-50 de lei dar mai ales membrii Clubului Rotary Kronstadt care au organizat un bal de caritate in urma caruia au strans 17.700 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.