Un laptop pentru fiecare elev

Un laptop pentru fiecare elev

0 218

Programul „Un laptop pentru fiecare copil“ ar putea fi lansat in toamna acestui an. Anuntul a fost facut de premierul Calin Popescu-Tariceanu, in urma intalnirii pe care a avut-o cu Nicholas Negroponte, reprezentant al unei prestigioase universitati tehnice americane si initiatorul programului international „Un laptop pentru fiecare copil“.
Costa 140 de dolari si ar putea ajunge pe pupitrele a mai bine de un milion de elevi romani. Proiectul „Un laptop pentru fiecare elev” are sanse sa devina realitate chiar din aceasta toamna. „Diferenta dintre acest laptop si altele este ca e foarte ieftin, merge cu lumina solara. Se transforma si intr-o consola pentru jocuri la care se pot si juca copiii. Copiii pot redacta un document in 8 limbi cu 5 tipuri de caractere, iar copiii dintr-o tara pot vorbi cu copiii din alta tara, acum avem posibilitatea de a vorbi pe messenger”, a declarat Nicholas Negroponte, coordonatorul programului la nivel mondial.


?


150 de milioane de dolari


Proiectul ar urma sa inceapa din toamna acestui an si ar putea costa Guvernul Romaniei aproape 150 de milioane de dolari. „Peste un milion de copii ar putea fi beneficiarii acestui laptop incepand cu toamna, iarna anului 2007. Ramane ca Ministerul Educatiei sa decida la ce nivel de invatamant va incepe proiectul sa se deruleze”, a declarat deputatul liberal brasovean Ioan Ghise, unul dintre initiatorii proiectului, prezent la intalnirea de la Palatul Victoria.


Decizia asupra implementarii acestui program va fi luata de Guvern. Comisia de invatamant din Camera Deputatilor nu si-au putut exprima votul asupra acestui proiect, din lipsa de cvorum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.