Un Guvern responsabil?

Un Guvern responsabil?

0 140

Premierul islandez Geir Haarde a anuntat luni demisia imediata a guvernului sau, din cauza crizei economice care zguduie tara de patru luni, informeaza AFP.
Partidul Independentei, formatiunea de centru-dreapta a primului ministru Geir Haarde, a impartit puterea cu Partidul Popular (Partidul Social Democratic) din mai 2007.
Anuntul demisiei guvernului, facut in cadrul unei conferinte de presa, vine la numai cateva zile de la anuntarea (vineri) de catre seful guvernului, sub presiunea manifestatiilor tot mai numeroase, a tinerii alegerilor anticipate la 9 mai, cu doi ani inaintea termenului stabilit.
Decizia coalitiei de la putere nu a calmat spiritele, cele 5.000 de persoane iesite sambata in strada cerand demisia imediata a guvernului. In aceeasi zi, un sondaj de opinie inregistra cea mai joasa cota de popularitate a coalitiei, in favoarea Aliantei Stanga Verde, partid de opozitie.
Islanda, o mica insula cu 320.000 de locuitori aflata in afara Uniunii Europene, si care si-a bazat prosperitatea pe un sector bancar atrofiat, si-a vazut economia doborata la pamant de criza financiara internationala. In octombrie, guvernul a fost constrans sa preia in graba controlul primelor trei banci ale tarii, aflate in criza de lichiditati, suscitand nemultumirea populatiei din randurile carora multi si-au pierdut locurile de munca si si-au vazut economiile evaporandu-se.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.