Un guvern de semi-analfabeti promoveaza …organizat mediocritatea crasa!!

Un guvern de semi-analfabeti promoveaza …organizat mediocritatea crasa!!

2 32

De necrezut: un Guvern… Român (?) cu un Premier si prost si de origine etnica maghiara – Orban Lotzy a fost de acod cu propunerea aberanta  de scoatere a limbilor clasice din curicula scolara.
Astfel LIBERALII cunoscuți în Istorie ca un partid al oamenilor cu carte au votat ca Latina sa devina la conditia din perioada proletcultista, atunci cand a mai fost interzisă LATINA – prin anii ’50 ai secolului trecut  atunci când trebuia să fim slavi, asemenea „fraților” cu marea putere de la Răsărit. Dar dacă este un demers făcut de mișcările globaliste, anarhiste, neomarxiste, „progresiste” etc.atunci faptul devine foarte grav. Dar dacă este o decizie luată sub presiunea forței huliganilor străzii, lipsite de perspectiva viitorului și dornice de promovarea minimei rezistențe, atunci este și trist. 
Desigur, ca decident, nu pot… întreba elevul ce vrea să studieze. Este ca și cum l-aș întreba pe copilul mic… dacă vrea proteine sau ciocolată! Oricum, perspectiva pe termen lung devine sumbră. Se stie… daca se mai stie, ca peste 70% din cuvintele prezente pe pagina de deschidere a procesorului de text Word (Microsoft Office Word) sunt de origine latină sau preluate de limbile moderne prin mijlocirea Latinei. Cam 60% din cuvintele celei mai răspândite limbi de comunicare de pe planetă (engleza) sunt de origine latină, preluate prin intermediul francezei. 
Un om trăitor în mileniul al III-lea nu are decât de câștigat dacă știe bazele gramaticale ale limbii latine, adevărat auxiliar pentru învățarea mai rapidă a altor limbi. De asemenea, nu poti aprofunda aici modul cum rădăcinile Europei își trag seva în clasicismul greco-latin. Dacă în scoala  nu se mai face latină și nici istorie, cum vor putea fi înțelese și apărate aceste rădăcini?

Religia, latina, teatrul sunt componente importante în educația umana, dar, dintr-o înțelegere greșită a filosofiei școlii și urmare a unor decizii greşite, de ani buni se tot vor eliminate treptat din programa de învățământ. De pe la 1800 încoace, în țările democratice au fost mereu presiuni de primenire a programei școlare, de dinamizare a studiului, de adaptare a școlii la necesitățile vieții. Dar niciodată nu a fost o presiune așa de mare a nechemaților asupra procesului de învățământ ca acum. Toți se pricep la învățământ, toți știu ce trebuie predat, toți îi corectează pe profesori, toți vor „materii” noi, adaptate vieții. 
Despre care viață este vorba? Despre una ultra-mediocra, despre viața unor viitoare marionete  în mâna guvernanților, adica despre oameni fără perspectivă și fără personalitate! (ddr)

COMENTARII

 1. Latinitatea inseamna sustinerea Bisericilor crestine
  Sustinerea culturii Latinizante de catre Evrei? Cred ca nu-i intereseaza… Ei au „CARTEA lor, si nu prea tin cont de tariile de bastina.Pentru ei israelul e patria, nu tara unde s-au nascut!(exceptiile putine la numar intaresc regula).
  Si Soros are origini in Ungaria catolica, dar tara panonica nu a beneficiat de nici un euro din partea ,,filantropului”. Sa nu mai crezi ca in ziua de azi Catolicismul mai inseamna ceva,sa zicem, in Franta! Crezi ca Ungaria, tara catolica are avantaje venite din Franta, care e tot catolica?… Ei bine. si in sondaje, cel putin 40 la suta sunt atei declarati, 20 la suta se proclama yoghini, plus sectele,si astfel catolici raman in minoritate…
  Asa incat,Catolicismul nu mai e ce a fost acum 500 de ani , cand Ungaria avea de castigat ceva din asta…Acum – ca si cehii ,slovacii ,italienii – au transformat Biserici de toata frumusetea in sali de concerte laice!
  Si pentru cultura generala a zvonistilor:: Korea de Sud tara de 40 milioane suflete, e mult mai crestina decat Franta….Pentru ca acolo , odata botezati in diferite religii crestine (chiar neo-protestante),koreeni merg la Biserica , acolo se tin de religie. si nu permit destrabalarea !! (sa nu uitam ca Franta are si 10 milioane de musulman i!! si 600.000 de evrei !) Biserica,credinta in Dumnezeu creaza si asigura un echibru sufletesc important! Daca exista D-zeu, vedem noi cand ajungem acolo Sus, la El ! Aici, pe Pamant evreii nu prea se bat cu pumnii in piept ca sunt ATEI !! Ei au un Scop al lor ,care ii tin laolalta…

 2. Felicitari Redactiei pentru acest text!
  Nici pe vremea… odiosilor comunisti alogeni , nici pr vremea Rusilor
  nu s-a incercat un asemenea GROSOLAN ATENTAT la adresa
  caracterului si specificului de LATINITATE al Limbii Nationale!
  Adevarat , ni s-a bagat pe gat …Limba Rusa , acum , in unele judetze
  se incearca impunere LIMBII MAGHIARE in scolile din judetzele
  maghiarofobe. Dar sa scoti LIMBA LATINA din scoli, numai unui Ungur
  ca ORBAN LUDOVIC , putea sa-i treaca prin cap !! Desigur , cu acceptul
  unui presedinte sas – fost CADRU DIDACTIC ! – care,pur si simplu ,
  n-are cum sa simta romaneste !! Din pacate…
  Sa traiti, sa-mbatraniti/ Romaneste sa vorbiti!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.