Un Guvern de criza este o fantasma

Un Guvern de criza este o fantasma

0 75

Nu cred in guverne de criza, a declarat la RFI sociologul Vasile Dancu, fost ministru in Cabinetul condus de Adrian Nastase. El a afirmat ca in Romania nu sunt acceptate nici guvernele de coalitie si nici cele conduse de tehnocrati.
„Viitorul va fi complicat. Nu cred in guverne de criza, cred ca acestea sunt o fantasma, mai degraba. Nu cred ca ar fi usor de facut un Guvern de criza, atata timp cat doua lucruri nu sunt acceptate foarte usor de viata politica de la noi: nu se accepta coalitiile – am vazut ca toate aliantele si toate coalitiile s-au stricat pana la urma – si de asemenea nu sunt acceptati tehnicienii, partidismul este prea puternic si nu accepta guverne de tehnicieni, nici pentru perioade scurte. Asa incat cred ca nu vom avea foarte repede o unitate a Opozitiei”, a afirmat fostul ministru social-democrat.

Remanierea Guvernului Boc „nu a vitaminizat cu nimic increderea in PDL”
„Remanierea Guvernului nu a produs inapoi un capital politic, o incredere, chiar pe termen scurt, nu a vitaminizat cu nimic increderea in partid, in Guvern si nici nu a schimbat cu nici un procent echilibrul politic dintre partide, in acest moment. Cred ca in viitor, chiar daca am avea o crestere economica la anul sau peste doi ani de zile, va fi foarte greu sa revenim la niste cote normale de incredere. Cred ca asta va fi o mare dificultate pentru celelalte partide. Ele nu ar trebui sa se astepte ca dupa ce vor veni sa preia stafeta guvernamentala, va fi totul ca inainte. Am senzatia, cum se spunea dupa 11 septembrie, ca nimic nu va mai fi ce-a fost inainte, dupa aceasta perioada de criza”, a explicat Vasile Dancu.
Vasile Dancu avertizeaza PSD si PNL ca daca vor ajunge la putere dupa PDL, problema neincrederii in clasa politica nu se va rezolva: „PDL va rezolva in cativa ani aceasta cadere sau urcare, in functie de propria lui evolutie. Problema e ca ne aflam la capatul unui sistem, la sfarsitul unui sistem politic de 20 de ani. Am senzatia ca s-a ajuns progresiv la aceasta cadere si la aceasta neincredere si nu va fi foarte usor celor care vor veni dupa PDL sa reconstruiasca sistemul politic, nu vor putea reconstrui increderea, nu se va reseta pur si simplu neincrederea de astazi, numai pentru ca va veni un Guvern maine”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.