Un guguman, pe nume Bostan, inca nu a fost destituit!!

Un guguman, pe nume Bostan, inca nu a fost destituit!!

0 295

Un guguman – as zice perfect tehnocrat, dl. Marius Bostan (ministrul Comunicaţiilor), declara marti, cu stupida seninatate, ca educaţia gratuită este  o reminiscenţă comunistă. De unde sa stie demnitarul tehnocrat  „căcacă” astfel, în picioare atât Constituţia, pe care dobitocul a jurat, dar şi peste 150 de ani de istorie a românilor. Dobitocul are si argumente:”Unii profesori îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate’, a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, într-o conferinţă de specialitate, informează Agerpres.
CINE TI-A BAGAT PE GAT ASEMENEA GUGUMANI INCHIPUITI, dle CIOLOS? Pentru aceasta declaratie, redata  de mai jos ar trebui sa-i fi cerut imediat demisia. Sau sa-l revoci, pur si simplu: „Eu văd părinţii la şcoală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că «am salariu mic» e o imbecilitate. Am salariu mic? Îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă, dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună; nu mult – ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis…”, a spus Bostan, care vede gratuitatea ca o reminiscenţă a anilor de comunism.
Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie.(!) Marius Bostan cAtunci nu cer în partea cealaltă la ghişeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12:00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înţelege cum funcţionează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcţionarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul: «să se dea». Nu avem, în partea cealaltă, «de unde». Părerea mea este că e o reminiscenţă a celor 50 de ani de comunism, a opinat ministrul Comunicaţiilor. El a precizat că munca ar trebui legată de performanţă şi a subliniat că nu este de acord cu sistemul de salarizare existent în prezent în Educaţie.
„Ar trebui legată cumva munca de performanţă. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent în acest moment (în sectorul Educaţiei n.r.). Bugetul nostru nu ţine (la mărirea salariilor n.r.). În momentul de faţă, deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoză care spune că e undeva de 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce înseamnă posibilitatea intrării României într-o procedurăMarius Bostan de deficit bugetar excesiv. O mărire de salarii în zona asta de Educaţie nu ar provoca decât pagube pe următorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poţi recupera a mai zis Bostan.
Cele spuse de Bostan sunt în neregulă din două puncte de vedere. În primul rând, ele încalcă articolul 32 din Constituţia României (privind dreptul la învăţătură), care, la alineatul (4), stipulează gratuitatea învăţământului de stat.
„Învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţi, în condiţiile legii”, arată legea fundamentală.Ceea ce este încă mai grav e tocmai faptul că Marius Bostan vrea să desfiinţeze o realitate românească datând de peste 150 de ani. Amintim că, pe 5 decembrie 1864, Alexandru Ioan Cuza a promulgat ceea ce s-a numit „Legea nr. 1150/1864 asupra instrucţiunii a Principateloru-Unite-Române”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.