Un golanaș de Budapesta vrea să ne dea lecții de la Washington...

Un golanaș de Budapesta vrea să ne dea lecții de la Washington …

1 178
Ministrul de externe ungarmai cunoscut pentru gusturile fistichii cu care se imbracă, Peter Szijjarto a acuzat România de  o asa zisa … încălcare a angajamentelor (!!) internaționale în privința obligatiei interconectării conductelor de gaze și asigurării reversibilității fluxurilor de gaz.
Adică …gazul romanesc din Marea Neagra ar fi  al UE, si  al celor care il extrag …cu ocolirea „taxelor internationale” si trebuie sa treaca prin conductele MOL!!
Mai mult, Peter Szijjartoacest golanas ce se crede ministru de externe al Austro-ungariei a amenințat că a sosit timpul pentru se exercita presiuni internaţionale sporite asupra ţărilor din regiune care îşi încalcă astfel de „angajament”, menționând România și Croațiapotrivit Agerpres care citează MTI.
De asemenea, Peter Szijjarto a spus că este important să se menţină presiunea asupra României pentru a începe extragerea gazului din noile rezerve ale sale din Marea Neagră începând din 2022.
 Declarațiile au fost făcute miercuri, cu ocazia unei vizite la Washington… unde Ungaria incearca sa se includă cu prioritate pe un …culoar de conducte europene, socotind România o țara de mana a doua, doar rezervor de materii prime!!
„În plus, trebuie să se exercite presiuni internaţionale pentru a se asigura construirea unor terminale LNG în Europa Centrală”,  în Ungaria adică, …n-a mai spus ministrul de externe ungar.

Szijjarto se află în capitala SUA unde s-a întâlnit cu ministrul american al energiei Rick Perry şi cu reprezentanţi ai principalei companii de energie şi unde a avut un discurs la conferinţa World Gas.
Cel mai mult  ii „ingrijoreaza” pe asemenea indivizi noul Ghid al impozitării în industria petrolului și gazelor naturale din România. 
Anii 2013-2014 a adus si in Romania  modificări majore în impozitarea societăților din acest domeniu,prin introducerea unor noi reglementări, adaptate realitatilor,privind suprataxarea companiilor din sectorul energetic.
Vom avea …cohones sa rezistam presiunilor …tovarașești?
Mai mult, anul viitor se anunță alte modificări importante, printre care şi cea privind  reglementările aplicabile asocierilor dintre două sau mai multe societăți.(ddr)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.