Un gest previzibil: cladirile Roman S.A., la vanzare

Un gest previzibil: cladirile Roman S.A., la vanzare

0 341


Multe dintre privatizarile ultimilor ani au avut drept scop insusirea unui patrimoniu usor valorificabil, din care sa iasa repede bani multi.


Sustinerea productiei si mentinerea in top a industrieie brasovene nu prea a interesat pe nimeni. Mormanul de “fier vechi” (care includea si masini si utilaje functionale) de care vorbea Petre Roman a fost vandut pe bani frumosi , ramanand terenuri si cladiri, unele in zone foarte bune. Este cazul intreprinderilor Hidromecanica, aflata in centrul civic, Lemexim, foarte apropape de centrul civic dar si de Gara (deja desfiintata si detonata, pentru vanzarea mai rapida a terenului) si Roman S.A. aflata intr-o zona comerciala in plina expansiune, unde hipermarketurile rasar in ritm ametitor, apropae ca nu este an fara sa inauguram unul-doua.


Speculand aceasta situatie, dupa ce a golit halale, Ioan Neculaie, actionarul majoritar de la Roman, va scoate la mezat terenurile in suprafata de 110 ha si cladirile uzinei, pe care intentioneaza sa le vanda firmelor de pe platforma uzinei, dupa cum a declarat omul de afaceri Agentiei Amos News.


Evaluarea obiectivelor ce vor fi vandute se va realiza in cursul lunii decembrie. Totusi, estimativ, in zona Parcurlui Industrial, pe Calea Bucuresti, unde se afla numeroase reprezentante si hypermarketuri, pretul terenului ar putea ajunge la 200 euro/mp. Cladirile insa, vor fi vandute la preturi mult mai mici, de maximum 60 de euro/mp.


Multe dintre terenuri vor ajunge tot la Neculaie, dupa cum a afirmat actionarul majoritar de la Roman, multe dintre firmele ce lucreaza pe platforma industriala fiind ale sale, dar vor fi vandute si catre firme straine, producatoare de rulmenti, motoare si alte subansamble.”


De fapt se pare ca? este o “spargere” mascata a societatii Pro Roman care administreaza Parcul Industrial. Neculaie isi ia active proportional cu participarea la capitalul social si dupa ce firmele sale vor intra in posesia terenurilor, Neculaie va putea vinde in voie, fara sa-I mai pese de Pro Roman si de ceilalti actionari din societate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.