Un fax stricat a deschis accesul la arhive

Un fax stricat a deschis accesul la arhive

0 163

In plina greva a magistratilor din toata tara, nimeni nu se astepta ca justitia sa-si urmeze mersul corect. Asta in caz ca a avut vreodata unul. Toti petentii se impacasera cu ideea ca dosarele lor doldora de executari, amanari, pasuiri, scutiri, reclamatii, plangeri, fraude, ipoteci, recuperari si alte delicatese juridice vor face paianjeni pana cand vor catadicsi magistratii sa se intoarca la munca. Dosarele nu doar ca nu erau judecate de instante, dar nici macar nu mai puteau fi consultate la arhive de catre impricinati.
Ceea ce a reglat temporar mecanismul gripat de greva al justitiei a fost tot o dereglare. Si tot la o masinarie. Aparatul care a spart la Brasov protestul judecatorilor a fost faxul Tribunalului. De cand cu greva, ramasese singurul mijloc de comunicare al justitiei cu intimatii sau cu magistratii. Probabil ca ar mai fi continuat sa transmita mult si bine mesaje si informari daca nu i se termina hartia. Ramasi fara fax, magistratii brasoveni s-au vazut nevoiti sa permita accesul la Arhiva. E drept, cu zgarcenie: doar o ora in cursul zilei de luni. Dar cum au omis sa mediatizeze decizia, in ceasul de acces la dosare avocatii veniti sa rasfoiasca hartoagele au fost mai multi decat intimatii.
Cum hartia de fax n-a sosit inca, brasovenii au avut acces la propriile dosare si in cursul zilei de marti. Posibil si miercuri, daca faxul ramane in continuare fara hartie.
Judecatorii spera, probabil, ca impricinatii brasoveni sa confunde ora de cotrobait prin dosare care li se acorda cu o mostra de generozitate din partea magistratilor, si nu cu o biata defectiune tehnica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.