Un-doi-trei, Călare pe ei! Cu sondajul am nenorocit …poporul!

Un-doi-trei, Călare pe ei! Cu sondajul am nenorocit …poporul!

0 108

Potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat în luna iunie 2019 la comanda Europa FM, Viorica Dăncilă era cotată cu 6,7% din intențiile de vot, situându-se pe locul cinci în clasamentul posibililor prezidențiabili.

Sub Viorica Dăncilă se află trei lideri de partide: 
* Dan Barna (USR) – 5,3%,
* Kelemen Hunor (UDMR) – 1,8% și
* Eugen Tomac (PMP) – 1,6%.

În același sondaj IMAS de luna trecută, președintele Klaus Iohannis domină clasementul, cu 42,4% în intențiile de vot, la mare distanță de următorul clasat, Călin Ppescu Tăriceanu, cotat cu 15,5%.
Liderul ALDe este urmat de liderul Pro România – Victor Ponta, cu 14,1% și liderul PLUS – Dacian Cioloș, cu 12,7%.

Un alt sondaj făcut public în care a fost măsurată Viorica Dăncilă a fost realizat de CURS în ianuarie și februarie 2019. Studiul a urmărit încrederea în personalitățile politice, nu intenția de vot în alegeri…
Potrivit sondajului CURS, Dăncilă se află undeva la mijlocul clasamentului, cu 24% părere bună și foarte bună și 72% părere proastă și foarte proastă. În vârful acestui clasament se află tot președintele Klaus Iohannis, cu 45% încredere, iar pe ultimul loc sunt Eugen Tomac, Kelemen Hunor și Gabriel Oprea, fiecare cu o cotă de încredere de abia 11%.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă (…deci nu generic, PARTIDUL!) va avea loc în 3 august, a anunţat luni secretarul general al partidului, Mihai Fifor. 
La finalul săptămânii trecute, Viorica Dăncilă anunțase că patru PSD-iști sunt măsurați în sondajele partidului pentru a determina candidatul la alegerile prezidențiale din noiembrie: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae. În plus, în măsurători mai e inclus Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), dar și opțiunea ”candidat independent”, fără un nume asociat.
Șefa PSD a mai spus că și ea apare în măsurătorile sociologice, dar în categoria liderilor de partide politice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.