Un consilier in minus pentru deliberativul judetean

Un consilier in minus pentru deliberativul judetean

0 55

Consiliul Judetean ar putea sa ramana, o buna bucata de timp fara un membru. Astfel, la sedinta din 28 august a plenului forului deliberativ judetean este posibil ca doar 34 de consilieri din cei 35 de membri ai forului sa aiba drept de vot, fiindca, potrivit reprezentantilor Directiei de verificare a legalitatii actelor si contencios administrativ din Prefectura Brasov, liberalul Ion Popescu Topolog nu poate participa la sedinta in calitate de consilier.


Lui Topolog i-a fost suspendat mandatul cand prefectul a atacat in contencios administrativ hotararea de plen prin care a fost validat, dupa excluderea din PNL a Elisavetei Popa, demers care a generat si pierderea mandatului.


Hotararea de validare a lui Topolog a fost atacata in instanta pentru ca administratia judeteana nu a respectat prevederile Legii nr. 215/2001 care stabileste ca validarea se face de catre Tribunal, astfel incat pe toata durata procesului, decizia CJ Brasov este suspendata, prin urmare domnul Topolog nu isi poate exercita mandatul.


?


Pe de alta parte, nu se stie nici daca Elisaveta Popa va fi lasata sa revina in plenul forului deliberativ judetean, desi ea sustine ca are o decizie a Curtii de Apel Brasov prin i s-ar conferi acest drept.


Surse din CJ ne-au declarat ca se iau in calcul doua interpretari ale deciziei judecatoresti de care dispune Elisaveta Popa, respectiv daca se va considera ca magistratii au decis suspendarea efectelor hotararii de plen de incetare a mandatului, ea poate reveni pana se va finaliza procesul de la Curtea Constitutionala, iar daca se va stabili ca magistratii au decis suspendarea dosarului pe aceasta durata, va trebui insa sa astepte repreluarea mandatului pana la decizia Curtii Constitutionale.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.