Un COMUNICAT DE PRESĂ cat o grenada anti-Oprea!

Un COMUNICAT DE PRESĂ cat o grenada anti-Oprea!

1 399

PE ADRESA REDACTIEI, AM PRIMIT IERI un comunicat de presa din partea cunoscutei pictorite Marilena Murariu. Asa am aflat ca „cineva” de la Cercul Militar National  il confunda… se pare, pe fostul inventator german… Bosch cu presedintele american… Bush. Caci altfel nu se explica „spaima” nu stiu carui „Mos Teaca” sa nu „se sparie” noul ministru al Apararii ca ar putea sa-l supere pe Marele Licurici… care ne-a bagat in NATO.

Cititi si va minunati:
„Luni, 16 noiembrie 2015, la ora 17.00, în Galeria Artelor din bulevardul Elisabeta a Cercului Militar Național ar fi trebuit să aibă loc vernisajul expoziției mele de pictură, expoziţie intitulată „Mulțumesc maître Bosch”. Această sală a fost aprobată încă de anul trecut, contractul fiind semnat în 4. 11. a.c., suma de inchiriere taxata fiind încasată de către Armată în momentul semnării acestui document. În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie 2015, mi s-a comunicat telefonic că expoziţia mea este interzisă, aceasta fiind o acţiune unilaterală de încălcare a contractului dintre noi.Motivul invocat de Cercul Militar Naţional este halucinant pentru nivelul de gândire şi de cultură plastică din acest mileniu: „Armata nu face propagandă politică !” Adică arta mea a fost în mod abuziv anulată, socotită oficial, de o instituţie a statului român, ca fiind de propagandă.(!!)
Nu mi s-a comunicat de către inteligenţele care se adăpostesc sub mantaua militară nici în favoarea cărui partid fac eu această propagandă, nici  pentru care dintre personalităţile satirizate în această expoziţie tematică am depus tot efortul.În cazul în care Ministerul Apărării Naţionale şi Cercul Militar Naţional continuă ostracizarea acestui eveniment strict cultural, mă voi vedea nevoită să acţionez in istanta această măsură de tip stalinist, eminamente politică, laşă la modul absolut, în total dezacord cu virtutea şi onoarea militara,Voi ajunge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cazul în care absurdul va trece şi prin sistemul juridic românesc!
Din respect pentru public şi pentru prietenii artei mele , am deschis această expoziţie tot luni, 16 noiembrie, însă la sediul CASEI DE LICITAŢII GOLDART, Intrarea I. L. Caragiale, nr. 1, (în apropierea străzii Batiştei), începând cu ora 19.00, unde vă aştept să vedeţi de ce s-a speriat neînfricata Armată Română, prin reprezentanţii ei culturali…Întreaga săptămână lucrările mele vor fi expuse aici, perioadă în care îi ofer Cercului Militar Naţional, Ministerului Apărării Naţionale, timp de reflexie asupra acestei măsuri specifică anilor ’50. Dacă nici după acest răgaz autorităţile nu se vor sincroniza cu sistemul de gândire corespondent anului 2015, voi acţiona în instanţă, cerând daune morale şi materiale.”Robert Bosch  colaj

Marilena Murariu , pictor profesionist şi expert de artă, acreditat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

 Cine a fost posibilul”reactionar’‘ Robert Bosch (23 septembrie 186112 martie 1942) de care s-a speriat Armia Romana?
A fost un talentat industriaș și mare filantrop german, născut în Albeck,iind al 11-lea copil al părinților Servatius și Margarete Bosch.După ce a aprofundat studii serioase de mecanica fină, Bosch a lucrat mai mulți ani în domeniul mecanicii , în companii renumite din Germania, Anglia și SUA. In 1886 și-a fondat propria companie ce va ajunge celebra (Werkstätte für Feinmechanik und Elektrotechnik) –  din Stuttgart.
În 1887 a construit o versiune îmbunătățită novator a bujiei care il va face celebru.
În 1902 compania lui a construit bujia de tensiune înaltă, o miraculoasa inventie care a revolutionat motorul cu combustie interna, dar si o bobina „minune” ce punea in valoare bujia.
În plan social Bosch a introdus primul in lume,programul de lucru de 8 ore pe zi în propria companie!!
În 1910 a donat un milion de mărci „adevarate” Universității tehnice din Stuttgart.
În 1913, Bosch a donat alte 20 de milioane de mărci, în scopuri caritabile. Tot marci „adevarate”, cam cat valoarea in euro de azi!

COMENTARII

  1. Nu cred că Armia română s-a speriat de Robert Bosch, ci de pictorul flamand Hieronymus Bosch pe care pictoriţa MM l-a „citat” in lucrarea Cross Tapping

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.