UN CIOBAN „a la Maglavid” REDEVINE VEDETA la televiziuni pitice…

UN CIOBAN „a la Maglavid” REDEVINE VEDETA la televiziuni pitice…

0 456
Gigi Becali discuta cu ziaristii la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti, miercuri, 15 noiembrie 2006. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Catalin Tolontan, gazetar de prima mana, crede cu generozitate despre Becali ca dacă ar fi deplin onest cu el însuși, „ar admite că, de fapt, organizarea e ceea ce-i lipsește”. Nu dle Tolontan, el este doar un megaloman primitiv, nu poate admite ca …nu are, pe scurt, minte. El nu e un manager – are ceva intuiție, multa lăcomie, „respect” pentru bani, care sunt si calități de antreprenor, dar nu posedă nici simțul detaliilor și nici răbdarea de a gîndi în geometria variabilă unde intră mai multe paliere: imagine, rezultat sportiv, bani…
Vedeti, vorbim despre Becali cu „vorbe” despre care el habar n-are: „geometrie variabila…paliere”…
Tot ce s-a intamplat la Steaua sub ‘’managementul’’ lui Becali e rodul unei conjuncturi, al …norocului chior, sau al intamplarii.
N-a existat niciodata o strategie, ci numai loterie si oportunism, constata exact Tolontan!; cu milioanele pe care-i arunca in primii ani pe ‘’staruri’’ gen Plesan , Szekely sau Surdu isi putea organiza, cu oameni competenti, un centru de juniori de genul Academiei lui Hagi (nu simulacrul ala din Ghencea, pe care l-a inchis repede), putea avea un sistem de scouting alcatuit din fostii jucatori care sa-si mai arunce ochii si peste granita (ca doar le promitea tuturor, de exemplu Florentin Dumitru, ca raman ‘pe viata’ la Steaua ), putea avea un marketing asa cum l-a gandit Bobby Durbac, putea avea sponsori dispusi sa-si asocieze brandul nu cu personajul „Jiji B”; STEAUA Spe fondul concurentei interne inexistente , au aparut trofeele din ultimii 3 ani, care mascheaza amatorismul prezentului; la potentialul de imagine Stelei si pe mana unui om (oameni) competent, trebuia sa fie acum de nivelul unui Sahtior sau Olympiakos in zona noastra. STEAUA nsSingurul care poate restructura clubul, dupa ce Gigi Becali va claca, este Olaroiu, singur sau acompaniat de sponsori adevarati!
Din pacate cel mai oribil si nociv lucru este promovarea obsesiva la televiziuni, a acestui specimen. Fiecare dintre cei care au contribuit la aceasta (indiferent ca s-au ascuns sub scuza „rating-ului”, a subiectivismului generat de preferinta sportiva catre steaua, sau doar pt „firmiturile de fursecuri aruncate de la masa) au contribuit in egala masura la indobitocirea zilnica din tribune – cam la fel ca emisiunile de can can si personajele lor sinistre.
Rezultatul? Un grobian ajuns simbol pentru zeci de mii de indivizi depersonalizati si o scabroasa continua campanie pentru o singura echipa, echipa ajunsa ca o ironie a sortii, din  protejata directa a familiei ceausescu un simbol  al inculturii, al mitocaniei, a lipsei de identitate, a derizoriului si penibilitatii. Dar acest nou model de cioban a la Maglavid….este in continuare livrat zilnic (grobianul si echipa lui) de zeci de ori pe posturile tv cu o indarjire de neinteles pentru oricine altcineva decat masa de suporteri de carton de pe stadion sau de pe net.
Deprimant…..

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.