Un brașovean foarte revoltat pe comisarul european ce ne cere să nu...

Un brașovean foarte revoltat pe comisarul european ce ne cere să nu mai exportăm oi – ,,un papuaș nenorocit”

1 281

Paul Enache: Nu mai putem crește animale pentru a le vinde că vine un papuaș nenoricit și habarnist de la nu știu ce Comisie…”

Amintim că alaltăieri comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a trimis o scrisoare ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, în care îi cere să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic, deoarece condiţiile adecvate pentru bunăstarea animalelor nu pot fi garantate, potrivit unui mesaj publicat pe Twiter.
,,Ţinând cont de prognoza meteo pentru zona Golfului Persic în timpul lunii iulie, unde temperaturile vor ajunge 46 de grade Celsius, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi spre Golful Persic deoarece aceste temperaturi extreme fac practic imposibil respectarea cerinţelor legale„, se arată în scrisoarea trimisă în data de 10 iulie de Vytenis Andriukaitis.
,,Sunt sigur că sunteţi de acord cu mine că transportul animalelor în aceste temperaturi extreme nu este acceptabil şi am încredere că veţi lua toate măsurile necesare pentru a evita suferinţa inutilă a animalelor. Vă rog să discutăm bilateral acest subiect cu ocazia următorului consiliu Agri Fish din 15 iulie„, se mai arată în scrisoarea comisarului european.

Potrivit informaţiilor publicate de ONG-ul Eurogroup for animals, 70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Livestock Transport & Trading (KLTT), din Kuweit, pentru a fi trimise în Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite pentru „Sărbătoarea Sacrificiului” care are loc în luna august.

Paul Enache vituperant: ,,nesimțiți aia de la Bruxelles încalcă dreptul românilor la un trai mai bun!
Contactat telefenic de noi, consilierul județean PSD Paul Enache, ce coordonează una dintre cele mai mari ferme ce se ocupă cu exportul de ovine a răspus dur, deși inițial era sceptic, dar verificând informația a trecut de la uimire la furie.
El ne-a declarat că ,,birocrații din conducerea Uniunii par a inebuni de tot. După ce ne-au ajutat să ne distrugem industria, atâta câte era, după ce intervin aici de fiecare dată cum vor, după ce ne cer să cedăm  pe nimic alte bogății, acuma ne învață și ce să facem cu oile? Sincer! Nu mai putem crește animale pentru a le vinde că vine un papuaș nenoricit și habarnist de la nu știu ce Comisie să ne spună ca vara – incredibil – este cald în Golful Persic și…. Și ce? Se gândesc că încălcăm drepturile animalelor? Dar când în toată Europa sunt sacrificate animale atunci nu se încalcă vre-un drept? Dar când fermierii din Occident exportă în lumea arabă nu mai este cald?
Eu cred că  nesimțiți aia de la Bruxelles încalcă dreptul românilor la un trai mai bun încercând să distrugă orice poatefi de bun augur și care nu este controlat de corporații. Niște nemernici.”

Daea l-a trimis la plimbare pe Vytenis Andriukaitis
România nu va opri exportul de ovine sub nicio formă, dar regulile de export privind bunăstarea animalelor vor fi respectate în totalitate, a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
,,Nu am văzut încă adresa (transmisă de comisarul Vytenis Andriukaitis n.r.). Noi nu oprim exportul de ovine şi pentru că România are şi drepturi şi obligaţii. Are dreptul de a exporta şi obligaţia de a respecta regulile de export şi le respectă întocmai. În acest moment, ANSVSA prin prezenţa specialiştilor din zonă dar şi a preşedintelui se află în port pentru a asista la respectarea tuturor regulilor privind bunăstarea animalelor. Nu este niciun motiv să se oprească exportul pentru că este în interesul fermierilor şi al ţării. Este păcat de munca pe care fermierii au făcut-o până acum, să aducă animale la greutatea de livrare şi acum să nu le poată livra„, a precizat şeful MADR conform Agerpres.
Ministrul a subliniat că obligaţia României este de a verifica doar la plecarea din port dacă sunt respectate toate condiţiile de bunăstare pentru ovine, iar ulterior răspunderea revine transportatorului.
Noi avem obligaţia de a verifica la plecare, după aceea răspunde transportatorul, de aceea este plătit şi ia sume importante de bani, ca să asigure condiţiile necesare. Preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, verifică personal alături de ceilalţi specialişti ca să se asigure că sunt respectate toate condiţiile de bunăstare„, a mai spus Daea conform sursei anterior amintite.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Cred că Paul Enache este cel mai puțin îndreptat să comenteze…orice ,dar absolut orice… poate că înainte de a deschide gura Enache Paul ar trebui să își aducă aminte cu ce se ocupa in realitate înainte de ‘ 89… și după…tot așa…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.