Un brasovean a facut inconjurul lumii pe motocicleta

Un brasovean a facut inconjurul lumii pe motocicleta

0 92

Un brasovean in varsta de 29 de ani a facut inconjurul lumii pe motocicleta si s-a intors, la Brasov, dupa ce a strabatut, timp de trei luni, 19 tari si 27.000 de kilometri, transmite Mediafax.
Dan Honciuc a obtinut permisul de conducere clasa A acum doi ani si a pornit-o intr-o expeditie pe doua roti inedita.
Proiectul brasoveanului a fost intitulat „Trip to the Moon”.
„Eram convins ca voi reusi si nici macar nu mi-a trecut prin cap sa renunt, nici cand am avut piciorul lovit. Intorsul n-a fost niciodata o optiune”, a spus Dan Honciuc, intr-o conferinta, citat de ziarul Adevarul.
Peripetiile nu l-au ocolit in lungul sau voiaj: motocicleta, pe care a botezat-o „Antilopa Gnu”, s-a stricat de cateva ori, si-a fracturat piciorul si soldul si a avut diversi tovarasi de drum.
In Khazakstan, a avut probleme cu indigestia dupa ce a mancat carne de caine. De cateva ori s-a rasturnat cu motocicleta in Mongolia si Rusia si a refuzat sa poarte ghips, preferand sa ia medicamente pentru a-i trece durerea si pentru a-si continua drumul.
Dupa trei luni de peripetii prin lume, timp in care a strabatut Romania – Bulgaria – Turcia (Ararat) – Georgia – Armenia – Georgia – Azerbaidjan – Turkmenistan – Uzbekistan – Kazahstan – Rusia (Regiunea Altai) – Mongolia – Rusia – Coreea de Sud – Alaska – Canada – SUA – Franta – Germania – Austria – Ungaria si inapoi in Romania, Dan Honciuc spune ca se simte „putin obosit”.
Asa arata rezumatul calatoriei lui Dan Holciuc, povestit de insusi protagonsitul ei: „19 tari, 25 de granite, 19 limbi, sase alfabete, trei luni de calatorie, o motocicleta, un cot, un picior, un sold, patru degete, noua filtre de ulei, motorul desfacut de patru ori, foarte multi oameni, nicio masina de asistenta, niciun sponsor, fara buget nelimitat si cu un plan de necrezut, care s-a indeplinit”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.