UN AUTOCRAT PATRIOT FACE MAI MULT DECAT ZECE PRESEDINTI CUMPARATI !!

UN AUTOCRAT PATRIOT FACE MAI MULT DECAT ZECE PRESEDINTI CUMPARATI !!

0 606
Napoleon a făcut din Franța o mare putere în Europa, Mao a reconstruit China, ramasa in feudalism. Pentru a invinge nazismul Churchil a desfiintat, temporar, democratia! Iar despre Stalin, marele sau adversar spunea: „A luat Rusia din Evul Mediu, si a lasat-o cu bomba atomica !!
Azi Putin tine piept ofensivei NATO in Ucraina şi toată planeta tremura de frica razboiului. Sa nu uitam ca si Ceaușescu, alt dictator, a construit o economie puternică cum nu avusese si probabil nu va mai avea niciodată România (!).
Ghaddafi a construit economia Libiei ca să fie independent, ca să nu cerşească la F.M.I. şi B.M.,Saddam si Assad , la fel…Sigur, democratia este altceva, in tarile dezvoltate, face toti banii, dar fara secole de constructie si strans cureaua, altfel nu se putea prosperitatea de azi !
In Romania Democraţia occidentala abia aştepta sa explodeze lovitura de stat din 1989 pusa la cale din vreme… Primul premier „democrat”, pregatit sa fie pus la butoane, „agentul” Petre Roman, a declarat industria ţării drept un „morman de fiare vechi”, dand  astfel startul jafului naţional, înca in  desfăşurare şi astăzi.
Primul guvern democrat a primit cadou în 1990 o ţară doldora de zestre, fără un leu datorie externă, cu mari creanţe de recuperat de-afara şi cu destui bani cash (a se înţelege lichiditate Bancorest!).În cei 25 de ani zestrea României a trecut în proprietatea privată a clasei politice interne şi a acoliţilor externi, industria şi agricultura s-au dus pe apa sîmbetei.
De ce sînt necesare comparaţiile? Pentru că Ceauşescu a devenit o „tzinta”, un Acar Paun pentru unii „analişti”, deşi „marele dezastru” ar trebui să constitue o problemă de stat. Studiind documentele de arhivă, pot afirma că politica lui Ceauşescu şi-a pus favorabil amprenta pe evoluţia României, industria, sănătatea şi învăţămîntul, au progresat considerabil, iar imaginea externă a României a atras după sine aprecieri favorabile pe toate meridianele.
De ce ne-ar fi teamă să vorbim si altfel despre Ceauşescu?
Nu pot fi acuzat nici de participaţiune la sistem, nici de nostalgie comunistă. Studiaţi documentele de arhivă şi veţi vedea ce-a făcut Ceauşescu cu banii de la F.M.I. şi de la Banca Mondială, şi ce-au făcut aceşti democraţi grăsuni, profesionalizaţi în excrocherii financiare la şcolile politice de vară ale partidelor. Studiaţi documentele! Practic s-au imbogatit din vanzarea „mormanului de fier vechi”.
In ultima perioadă, dedicata celor 25 de ani de falsa speranta capitalista, presa din ţară nu mai pridideşte în redarea incriminanta a vieţii private a fostului dictator, dispretuit justificat pentru multele aberatii dogmatice transpuse stramb „in practica”. Unii, aşezaţi la minte, îi laudă meritele, alţii, de teamă că ar învia şi i-ar lua la bani mărunţi sau i-ar pune pe fugă, îl îngroapă mai abitir.
Ce-ar fi făcut Ceauşescu dacă era preşedinte la borna prezentului? Ar fi pus în mişcare Legea 18, de control al averilor şi adio miliardari de carton, adio bănci „hoatze” pe teritoriul ţării, adio cămătărie instituţionalizată, adio hoţie de stat, adio îmbuibare la vîrf din buzunarul poporului.
Nici urmă de F.M.I. sau Banci Mondiale pe teritoriul patriei, pe care cu adevărat le-a respectat. Ar fi condamnat cu fermitate acţiunile antinaţionale, ar fi luat măsuri împotriva sfidării poporului român, împotriva propunerii iresponsabile a U.D.M.R., de a elimina articolul din Constituţia României, al cărui conţinut prevede caracterul naţional, unitar şi indivizibil al statului român.
Însăşi dezbaterea acestei propuneri aberante a U.D.M.R. constituie un precedent extrem de periculos, împotriva siguranţei naţionale, împotriva integrităţii teritoriale a României.Referitor la societatea de acum, este o mare laşitate să nu rosteşti adevărul şi să te uiţi ca viţelul la poartă nouă, cum România este distrusă sistematic, poporul, pauperizat programatic, stigmatizat de unele state occidentale.
Aşadar, „tot înainte!” Înainte a fost, sigur, mai bine. Revenind la Ceauşescu şi la politica practicată de acesta, mult „infundată” astăzi  de presă, din raţiunea senzaţionalului, nu a adevărului, un ziarist se întreba de ce fostul preşedinte n-a construit autostrăzi? Pentru că pe vremea aceea nici urmă de asfaltangii privaţi care să deturneze fondurile în buzunarele proprii, şi, poate, de frica unui duşman tradiţional. N-a construit autostrăzi pentru a reduce potenţiala ameninţare inamică. Polonia, mai vulnerabilă, cu tot potenţialul ei, nu avea un kilometru de autostradă pînă în 1990, pentru că avea acelaşi duşman tradiţional.
DAR, economia de atunci a Romaniei se situa pe locuri de frunte în Europa prin exportul de mărfuri, produse chimice, petroliere, mașini grele, utilaje, metalurgie. Ceauşescu a pus accentul pe dezvoltarea reţelei de căi ferate electrificate, pe creşterea puterii energetice a hidrocentralelor, a centralelor electrice nucleare.
Exportul era făcut pe căile navale şi ferate, drumurile de atunci erau folosite pentru transportul produselor agricole spre silozuri. Bătrîna Dacie 1300 nu crea probleme de aglomeraţie, de regulă era folosită în concedii, ce-i drept, restricţionar. Da, pe atunci toţi românii plecau în concedii.
Azi, doar cei care au furat România pînă la piele, chiar şi boabele semănate, cei ce au avioane private, elicoptere, ambarcaţiuni şi vapoare, îşi fac concediile în cele mai de lux destinaţii planetare. Străini veniţi în vizită atunci pe litoralul românesc şi în Nordul Moldovei , ne lăudau drumurile, traficul fiind aerisit, deoarece traficul greu se făcea pe C.F.R. şi pe Dunăre.Adevarat ,românii au făcut sacrificii mari, dar greşeala fatală a fost că a mers cu toate deodată: dezvoltarea ţării, industrializarea  si mai ales plata datoriei externe, că pînă şi cei de la Europa Liberă, în lipsă de teme, au ajuns să se întrebe în mod critic de ce a plătit România datoria la termen.
Fatală pentru Ceauşescu a fost declaraţia că va face o bancă paralelă cu F.M.I.-ul pentru lumea a III-a şi cîteva luni mai tîrziu avea să fie eliminat de către „băieţii deştepţi”ai Planetei.. Adica cei care au creat anul revolutiilor europene din 1989 !!
Porumbeii libertăţii au venit în ţara noastră prin lovitura de stat condusă de o gaşcă de tradatori ce stiau scenariul. Ei ne-au invăţat, prin ONG-urile lui Soros să folosim cuvinte golite de sens, gen revoluţie, democraţie, reformă, economie de piaţa, tranziţie, pentru a masca jaful şi distrugerea noastră ca naţiune.
A fost rău că s-au construit oraşe, fabrici, spitale, grădiniţe, drumuri, şcoli, universităţi, teatre, case de cultură, care permiteau poporului să facă un pas spre civilizaţie? Nicidecum.
În oraşele construite pe atunci, românii vor mai trai 100 de ani… Dar atunci nu se stie daca vom mai fi in aceasta tara macar  8-9 milioane de romani, adica mai putin decat cei 9 milioane de maghiari in Pusta Ungariei... (o minte limpede)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.