Un asistent medical la 1.000 de asigurati

Un asistent medical la 1.000 de asigurati

0 136

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru 2007 a fost modificat si completat printr-o hotarare de Guvern. Actul normativ prevede ca si serviciile de planificare familiala asigurate de medicii de familie sa fie suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.


De asemenea, hotararea stabileste la 1.000 „numarul optim de asigurati” pentru care cabinetele vor angaja asistenti medicali si ii nominalizeaza pe dentisti ca furnizori de asistenta medicala ambulatorie de specialitate. „Se clarifica incadrarea asistentilor medicali in cabinetele medicale, in scopul asigurarii unui act medical de calitate, prin stabilirea la o mie a numarului optim de asigurati, pentru care cabinetele vor angaja asistenti medicali”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Casele de asigurari de sanatate deconteaza si serviciile medicale ambulatorii de specialitate pe baza biletelor de trimitere eliberate de medicii dentisti din cabinetele scolare si studentesti pentru elevi, respectiv studenti, dar si de medicii care isi desfasoara activitatea in dispensare TBC, laboratoare de sanatate mintala, centre de sanatate mintala si stationar de zi, cabinete de planificare familiala, cabinete medicale de boli infectioase.


Pentru copii cu varsta de pana la 18 ani si tineri de pana la 26 de ani, daca sunt elevi ori absolventi de liceu, ucenici sau studenti, daca nu realizeaza venituri din munca, precum si pentru gravide si lauze care beneficiaza de asigurare fara plata contributiei, casele de asigurari de sanatate suporta integral valoarea medicamentelor cu pretul cel mai mic corespunzator fiecarei denumiri comune internationale, indiferent de boala pentru care se face prescrierea.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.